Σκληρή επίθεση Καμμένου στον Φίλη

Σκληρή επίθεση Καμμένου στον Φίλη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κυβερνητικός πονοκέφαλος προκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από την επίθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «ανιστόρητο». Ο κ. Καμμένος βρέθηκε σήμερα στην περιοχή Κέλλη της Φλώρινας, για τον εορτασμό της 103ης επετείου των ελευθερίων της τοπικής κοινότητας, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε πως «η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μία. Το λέω αυτό γιατί ακούγονται διάφορες μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή παραλλάσσουν την ιστορία, όπως αυτό το ανιστόρητο που ακούσαμε προχθές για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θα υπάρχουμε κι εμείς οι οποίοι θα αντιστεκόμαστε».

«Η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε και σαν απάντηση της πολιτικής πράξης του υπουργού Παιδείας, εγώ δηλώνω ότι σε όλα τα στρατόπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως και εκδηλώσεις που θα αφορούν το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, για τα οποία κάποιοι έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ούτε συμβιβαζόμαστε, ούτε βάζουμε νερό στο κρασί μας, ούτε υποχωρούμε».

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε την Κέλλη ως ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως η ελληνική ψυχή όταν χρειάζεται ομονοεί, συστρατεύεται και νικά. Εδώ, στην Κέλλη, είχαμε τη νίκη με την παρουσία του οργανωμένου Ελληνικού Στρατού -και βεβαίως εκείνη την εποχή ήταν όλες οι δυνάμεις μαζί, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις εκείνες που εν καιρώ πολέμου συμμετέχουν εν όπλοις στον αγώνα, και ευχαριστώ για την παρουσία τους σήμερα- αλλά μαζί με τον ελληνικό λαό, μαζί με τις γυναίκες της Κέλλης, οι οποίες είναι οι κόρες, οι εγγονές σήμερα των Μακεδονομάχων.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της Κέλλης -οι οποίοι όπως σημείωσε είναι όλοι πολύτεκνοι- τους ευχαρίστησε γιατί παρά τον οικονομικό πόλεμο συνεχίζετε όλοι να δημιουργείτε μεγάλες οικογένειες, γιατί η οικογένεια είναι ο πυλώνας της πίστης στην πατρίδα. Τέλος σχολίασε ότι το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, (στην Κέλλη), ενός αγώνα που για μια ακόμα φορά ήταν προδομένος από μέσα, απέδειξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο οργανωμένος ελληνικός στρατός, που αποτελείται από το μόνιμο στελεχιακό προσωπικό, από τους Εφέδρους και από τους Εθνοφύλακες, αλλά και όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τη δύσκολη στιγμή θα βρεθούμε μαζί στη μάχη στην κοινή γραμμή. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή