Μικρή χρονική παράταση για τη Βίκυ Σταμάτη

Μικρή χρονική παράταση για τη Βίκυ Σταμάτη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός φυλακών θα παραμείνει, ως φαίνεται, η Βίκυ Σταμάτη, καθώς, παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά της για αναστολή της υπουργικής απόφασης που επιβάλλει την άμεση καταβολή των εγγυοδοσιών, της «έδειξε» τον δρόμο για να κερδίσει μια μικρή χρονική παράταση.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα, με τον όρο της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ. Επικαλούμενη αδυναμία καταβολής του ποσού, η Βίκυ Σταμάτη, διά των συνηγόρων της, έκανε χρήση της υπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας ανεστάλησαν οι καταβολές εγγυοδοσίας λόγω capital controls. Οταν η επίμαχη υπουργική απόφαση ανακλήθηκε, η Βίκυ Σταμάτη προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της ανάκλησης. Το αίτημά της απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην επίμαχη υπουργική απόφαση, καθώς εάν το έκανε αυτό θα παραβίαζε τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, «υποκαθιστώντας ανεπιτρέπτως τη διοίκηση στην άσκηση της κανονιστικής της εξουσίας».

Ωστόσο, στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνει ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσει την παράταση καταβολής της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή