Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Lufthansa από και προς την Αθήνα

Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Lufthansa από και προς την Αθήνα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας από το συνδικάτο πληρωμάτων UFO της Lufthansa, όλες οι πτήσεις, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα προς και από την Αθήνα, ακυρώνονται.

Σε ανακοίνωση της η Lufthansa εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός και αναφέρει ότι «θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου οι επιβάτες να προωθηθούν σε άλλες πτήσεις».

«Καλούμε όλους τους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο για πτήση την Δευτέρα να επικοινωνήσουν με τους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες ή να επισκεφθούν το Lh.com (my booking) προκειμένου να διερευνήσουν τις επιλογές τους. Επιπλέον καλούμε τους επιβάτες να μην μεταβούν στο αεροδρόμιο».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, σε διψήφιο αριθμό αναμένεται να ανέλθουν τα εκατομμύρια ευρώ των ημερήσιων απωλειών της Lufthansa από τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στην 60χρονη ιστορία της. «Η συγκεκριμένη ζημιά θα είναι εμφανής μόνο τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα γνωρίζουμε πόσοι επιβάτες θα ζητήσουν αποζημίωση, πόσοι έκαναν νέες κρατήσεις και πόσοι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Η μετοχή της Lufthansa κατέγραφε νωρίτερα απώλειες 2,2% στα 13,64 ευρώ.

Η σημερινή είναι η τρίτη ημέρα απεργίας από το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρίας στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Ντίσελντορφ, που βρίσκεται σε διαμάχη με την εταιρία για τα επιδόματα πρόωρης συνταξιοδότησης και τις συντάξεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 930 πτήσεις και να επηρεαστούν 113.000 επιβάτες. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε την Παρασκευή και αναμένεται να κρατήσει έως τις 13 Νοεμβρίου. Το Σάββατο ακυρώθηκαν περισσότερες από 500 πτήσεις ενώ την Παρασκευή 300. Την Κυριακή δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στις πτήσεις, μετέδωσε χθες το βρετανικό δίκτυο BBC. «Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Lufthansa μια απεργία αυτού του μεγέθους. Δεν έχει συμβεί ποτέ πριν μια απεργία διάρκειας οκτώ ημερών», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διοίκηση της εταιρίας μελετά τα επόμενα βήματά της και ότι θα εκδώσει ανακοίνωση στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή