Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη έγιναν στόχος εμπρηστικής επίθεσης μέσα σε διάστημα μιας ώρας τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για επαφές κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με έγκλειστους καταδικασμένους για τρομοκρατία. Ταυτόχρονα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην κατάληψη της Βίλας Κούβελου στο Μαρούσι.

Το μπαράζ εμπρησμών ξεκίνησε στη 1.30 από την οδό Γεννηματά 71 στη Γλυφάδα. Εκεί άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και τον πυροδότησαν. Από την έκρηξη και τη φωτιά που εκδηλώθηκε προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στη γυάλινη είσοδο των γραφείων. Δώδεκα λεπτά αργότερα, άγνωστοι πυρπόλησαν την είσοδο γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αγ Φωτεινής 4 στη Ν. Ιωνία. Τέλος, επίθεση σημειώθηκε στη 1.46 π.μ. στην οδό Αγίας Ζώνης 21 στην Κυψέλη. Αγνωστοι τοποθέτησαν κι εκεί εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στα τζάμια της εισόδου. Οι επιθέσεις στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος σημειώθηκαν σε ένα τέταρτο της ώρας, γεγονός που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει ότι το σχέδιο επίθεσης ήταν οργανωμένο.

Αντίθετα, διαφορετικά χαρακτηριστικά έχει η επίθεση στην κατάληψη από αντεξουσιαστές της Βίλας Κούβελου, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι. Εκεί, οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό –πιθανόν μασούρι δυναμίτιδας– στον περιβάλλοντα χώρο και από την έκρηξη που σημειώθηκε προκλήθηκε μικρός κρατήρας, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον τρία σταθμευμένα οχήματα και στα τζάμια των γειτονικών κτιρίων. Τις έρευνες και για τις τέσσερις επιθέσεις ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή