Ρουμανία: Την μεταφορά ασθενών της πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στο εξωτερικό προωθεί η κυβέρνηση

Ρουμανία: Την μεταφορά ασθενών της πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στο εξωτερικό προωθεί η κυβέρνηση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα από τους τραυματίες της πυρκαγιάς στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης "Colectiv" του Βουκουρεστίου θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία του εξωτερικού με αεροσκάφος C17 του NATO, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, Ραέντ Αραφάτ.

Συνολικά 12 τραυματίες επρόκειτο να μεταφερθούν στο εξωτερικό. "Η κατάσταση της υγείας των δύο επιδεινώθηκε και θα παραμείνουν στη χώρα" δήλωσε ο κ. Αραφάτ στο τηλεοπτικό σταθμό  

Realitatea TV.

Τους τραυματίες, οι οποίοι θα μεταφερθούν στη Βρετανία και στη Νορβηγία θα συνοδεύσουν μέλη της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης (SMURD) και ιατρικό προσωπικό από την Τάργκου Μούρες και την Κλουζ, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα 21 τραυματίες μεταφέρθηκαν για ειδική θεραπεία στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στο Ισραήλ και στη Γερμανία.

Η Ρουμανία ζήτησε, έξι μέρες μετά την τραγωδία, τη βοήθεια της ΕΕ για τη ανεύρεση νοσοκομείων στα οποία μπορούν να νοσηλευτούν 80 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο νυχτερινό κέντρο "Colectiv" στις 30 Οκτωβρίου.

Σε αντίθεση με τα 27 θύματα που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της πυρκαγιάς από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν πολλαπλές βλάβες οργάνων, λόγω εσωτερικών εγκαυμάτων και της εισπνοής τοξικών καπνών, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Μεταξύ των θυμάτων που πέθαναν το Σαββατοκύριακο ήταν δύο φοιτητές, ένας Ιταλός και ένας Τούρκος. Ο Ιταλός φοιτητής είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία και ο Τούρκος φοιτητής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Φλορεάσκα του Βουκουρεστίου.

Η ρουμανική κυβέρνηση σε έκτακτη συνεδρίασή της θα εγκρίνει σήμερα έκτακτη οικονομική βοήθεια για τις οικογένειες των ανθρώπων που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά στο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Στις οικογένειες των τραυματιών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του εξωτερικού θα χορηγηθεί το ποσό των 7.500 ευρώ μηνιαίως και στις οικογένειες των τραυματιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ρουμανίας θα δοθεί οικονομική βοήθεια 6.000 λέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή