Νέα διοίκηση στην Ελληνικό Α.Ε.

Νέα διοίκηση στην Ελληνικό Α.Ε.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία Ελληνικόν Α.Ε. (κάτοχος των δικαιωμάτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό) ανέλαβε η κ. Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου. Η κ. Σπυροπούλου είναι αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων και πλέον αναμένεται να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διοίκηση της θυγατρικής εταιρείας του ΤΑΙΠΕΔ. H κ. Σπυροπούλου θα αντικαταστήσει τον κ. Στέφανο Πάντο-Κίκκο που παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από ολιγόμηνη παραμονή του. Ο τελευταίος είχε διοριστεί από την πρώην αν. υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ήταν αρνητικά διακείμενος στην αξιοποίηση του Ελληνικού. Το ΤΑΙΠΕΔ συνολικά χθες διόρισε τέσσερα νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικόν Α.Ε. σε αντικατάσταση άλλων παραιτηθέντων. Τα νέα μέλη είναι ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπόλεως, η κ. Αθηνά-Μαρία Κόλλια, δικηγόρος και νομική σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ο κ. Ιωάννης Μανούσος, μηχανικός.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές, επαναβεβαιώνουν την πρόθεση «ξεπαγώματος» της υπόθεσης αξιοποίησης του Ελληνικού από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ. Η νέα διοίκηση αποτελεί επιλογή του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Στέργιου Πιτσιόρλα. Ο τελευταίος έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης αξιοποίησης της έκτασης στο Ελληνικό και όλα δείχνουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η υπόθεση. Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση της Ελληνικόν Α.Ε. διάκειται σαφώς φιλικότερα προς την αξιοποίηση της έκτασης, σε σχέση με την προηγούμενη που είχε διοριστεί τον περασμένο Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο δ.σ. συμμετείχε ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού, Χρ. Κορτζίδης που είχε πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις κατά της αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης. Ο αντικαταστάτης του Γ. Κωνσταντάτος, φέρεται να τηρεί πιο θετική στάση για τη συγκεκριμένη επένδυση από τον προκάτοχό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή