Οι καταγγελίες στην Επιτροπή Θεσμών Βουλής

Οι καταγγελίες στην Επιτροπή Θεσμών Βουλής

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολιτική θύελλα στη Βουλή, με επίκεντρο τις καταγγελίες Πανούση, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο πρώην υπουργός, υπό την ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου την προσεχή Τετάρτη, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των καταγγελιών του. Την ίδια στιγμή, ανοιχτό -επίσης κατόπιν πιέσεων από την αντιπολίτευση- παραμένει το ζήτημα της κλήσης στην ίδια επιτροπή τόσο των κ. Ν. Παρασκευόπουλου και Ν. Τόσκα αμέσως μετά όσο και του διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη για την ίδια υπόθεση. Πάντως, σημειώνεται ότι απόφαση για συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, με την πρόεδρό της Τασία Χριστοδουλοπούλου να επικαλείται μεταξύ άλλων την έναρξη δικαστικής διερεύνησης, κατόπιν και της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν χθες οι κ. Παρασκευόπουλος και Τόσκας. Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναρωτήθηκε: «Μετά την εξέλιξη με τη μήνυση και την ενασχόληση πλέον της Δικαιοσύνης με την ουσία της υπόθεσης, αναρωτιέμαι τι θα μπορεί να μας πει και ο κ. Πανούσης την Τετάρτη».

Αξιοσημείωτο είναι ότι και ο κ. Τόσκας, αργά το απόγευμα, δήλωνε πως από τη στιγμή που άρχισε δικαστική διερεύνηση, ο ίδιος δεν πρόκειται να πει οτιδήποτε για το ζήτημα.

Στον αντίποδα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ήγειραν με ιδιαίτερη ένταση ζήτημα άμεσης πρόσκλησης των δύο «εμπλεκόμενων» υπουργών. «Μετά τις εξελίξεις και με τη μηνυτήρια αναφορά από δύο υπουργούς σε βάρος του, πρέπει να κληθούν και οι Παρασκευόπουλος – Τόσκας», τόνισε ο κ. Γ. Τραγάκης (Ν.Δ.). «Είναι αναγκαίο να διερευνήσουμε την πρωτοφανή αυτή υπόθεση» είπε ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Και αφού χαρακτήρισε την πρόσκληση του κ. Πανούση για την προσεχή Τετάρτη «αυτονόητο και αναγκαστικό πρώτο βήμα», συμπλήρωσε: «Προφανές είναι ότι θα χρειαστεί να έρθουν και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, Παρασκευόπουλος και Τόσκας». Ο κ. Κ. Τζαβάρας, μάλιστα, υποστήριξε πως πρέπει να γίνει «κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κ. Πανούση και Παρασκευόπουλου».

Υπέρ της πρότασης για άμεση κλήση και των δύο άλλων υπουργών τάχθηκε ο Γ. Αϊβατίδης (Χ.Α.), ενώ στις τοποθετήσεις τους οι Σπ. Λυκούδης (Ποτάμι) και Μ. Συντυχάκης (ΚΚΕ) περιορίστηκαν να σχολιάσουν πως απόφαση για το πρόσωπο που θα πρέπει να κληθεί στη συνέχεια θα ήταν χρήσιμο να ληφθεί αφού καταγραφούν όσα θα πει ο κ. Πανούσης. Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή της ηγεσίας των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ να προβεί σε αντικατάσταση του κ. Ν. Νικολόπουλου από τον κ. Β. Κόκκαλη. «Αδυνατώ να απαντήσω γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε πρωταγωνιστήσει στην υποβολή του αιτήματος να κληθούν άμεσα οι κ. Πανούσης και Ρουμπάτης. «Τίθεται μείζον θέμα κοινοβουλευτικής τάξης», είπε ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή