Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και αγνώστους στη διάρκεια της πρώτης γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Ιανουάριο που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Βροχή» από μολότοφ, οδοφράγματα με κάδους σκουπιδιών που καίγονταν, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και υποκαταστημάτων τραπεζών, καμένα και σπασμένα αυτοκίνητα, συνέθεσαν τη θλιβερή εικόνα των επεισοδίων.

 Γύρω στις 13:30 και ενώ οι συγκεντρώσεις ήταν σε εξέλιξη, περίπου 100 αντιεξουσιαστές νεαρής ηλικίας, που φορούσαν κουκούλες, άρχισαν να πετούν μολότοφ εναντίον διμοιρίων των ΜΑΤ, στην πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνμονικές δυνάμεις έκαναν τότε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνουν, αλλά οι κουκολοφόροι πραγματοποίησαν νέα επίθεση με μολότοφ και πέτρες, ενώ προσπάθησαν να κάψουν τα φυλάκια στον 'Αγνωστο Στρατιώτη.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την οδό Κολοκοτρώνη, αφού προηγουμένως προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο των ΕΛΤΑ, στο Σύνταγμα. Κατεβαίνοντας την οδό Κολοκοτρώνη, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επόμενος προορισμός τους ήταν τα Προπύλαια, όπου αναπαδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, τους οποίους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα, ενώ παράλληλα τους έβαλαν φωτιά.

Άλλοι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδος και σε ένα βαν του ΟΤΕ, το οποίο κάηκε και έσπασαν στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων.  Επεισόδια από κουκουλοφόρους, έγιναν και στην περιοχή της Ομόνοιας όπου τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός. Αργότερα, στις 16:30, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας σχεδόν 25.000 πολίτες πήραν μέρος σε τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τη φορολογία, τα «κόκκινα δάνεια», κ.α. στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή