Σεσημασμένος ο 22χρονος στον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Σεσημασμένος ο 22χρονος στον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να παραλάβουν τις κλήσεις τους σε ανωμοτί κατάθεση, παρουσιάστηκαν χθες το μεσημέρι οι δύο εναπομείναντες κατηγορούμενοι (από τους συνολικά πέντε) για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 22 και 38 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ξυλοκόπησαν τον βουλευτή στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Ποντίων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Μάλιστα, ο νεαρότερος από τους δύο, 22 ετών, είναι το άτομο με το καπέλο τζόκεϊ και την αθλητική ζακέτα που στα βίντεο της επίθεσης φαίνεται να καταφέρνει δύο «επαγγελματικά» χτυπήματα στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

Είναι σεσημασμένος, καθώς το 2011 είχε συλληφθεί στο Μοσχάτο για ξυλοδαρμό και ληστεία ενός Πακιστανού. Οι δύο άνδρες πρόκειται να καταθέσουν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η 22χρονη

Στο μεταξύ χθες έδωσε ανωμοτί κατάθεση η 22χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στο συμβάν. Στα βίντεο και τις φωτογραφίες της επίθεσης, η κοπέλα φαίνεται να επιτίθεται και να σκίζει το σακάκι του κ. Γ. Κουμουτσάκου. Αναγνωρίζει τον εαυτό της στις εικόνες της επίθεσης αλλά δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Ενας ακόμα κατηγορούμενος, 22 ετών, προσήλθε χθες στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, πήρε αντίγραφα της δικογραφίας και πρόκειται να δώσει ανωμοτί κατάθεση με γραπτό υπόμνημα την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι αστυνομικές ενέργειες

Χθες, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς τις αστυνομικές ενέργειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, και απάντησε στις σχετικές κατηγορίες περί καθυστέρησης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη ο 24χρονος κατηγορούμενος, ενώ οι υπόλοιποι δεν εντοπίστηκαν, παρότι αναζητήθηκαν για να συλληφθούν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι δράστες ταυτοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή