Παράταση μέχρι την Δευτέρα για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών

Παράταση μέχρι την Δευτέρα για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eως τη Δευτέρα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής, η οποία με βάση την αρχική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας θα ολοκληρωνόταν σήμερα. Η παράταση δίνεται λόγω μιας παράλειψης στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ειδικότερα, οι φοιτητές  που επιθυμούν να μοριοδοτηθούν με το κριτήριο του αδελφού φοιτητή και δεν μπόρεσαν να το δηλώσουν, λόγω της μη αναφοράς στο ηλεκτρονικό σύστημα των Τμημάτων Εικαστικών και Καλών Τεχνών, μπορούν να υποβάλουν, εκ νέου, την αίτησή τους δηλώνοντας αδέλφια, που σπουδάζουν σε Τμήματα Καλών Τεχνών, προκειμένου να μοριοδοτηθούν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 παράγραφος 7, εδάφιο ζ, του Ν. 4332/2015 (ΦΕΚ 76 Α΄). Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 173476/Ζ1/30-10-2015 εγκύκλιος μεταγραφών ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr  θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, στο οποίο φοιτούν.

Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, έως δύο διαφορετικών  ΑΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή