Με συνέπεια το κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο του ομίλου Alpha Bank

Με συνέπεια το κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο του ομίλου Alpha Bank

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βράβευση της Alpha Bank ως Τράπεζας της Χρονιάς στην Ελλάδα για το έτος 2014 από το περιοδικό The Banker ήρθε να προστεθεί στα σημαντικά γεγονότα και στις εξελίξεις που χαρακτήρισαν το έτος, στη διάρκεια του οποίου ο όμιλος Alpha Bank συνέχισε -με τη γνωστή του συνέπεια- το σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, καθώς και την υποστήριξη προγραμμάτων για την ενίσχυση της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της υγείας των πολιτών.

Το πρόγραμμα αποκαταστάσεως και συντηρήσεως γλυπτών έργων με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι φθορές που πληγώνουν» εντάσσεται στην προτεραιότητα που δίνει έμπρακτα και επί σειρά ετών η Alpha Bank για την προαγωγή του πολιτισμού μας και έχει ξεχωριστή απήχηση η συναισθηματική συμμετοχή που αποσπά, κάτι που ξεπερνά και αυτήν την αισθητική ικανοποίηση που προσφέρει η αποκατάσταση από τους βανδαλισμούς. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η σωστή συντήρηση των έργων και των βάσεών τους, η προστασία τους από πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις, αλλά και η ευαισθητοποίηση των ατόμων που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 περιβαλλοντική εκδήλωση στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής, όπως πάντα σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ενωση Αθηνών. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές ανέλαβαν τον καθαρισμό του δρόμου που οδηγεί στο πυροφυλάκειο που τηρεί η Φιλοδασική Ενωση Αθηνών καθώς και τη συντήρηση και επέκταση του βοτανικού μονοπατιού που έχει διαμορφωθεί σε προηγούμενες περιβαλλοντικές εκδηλώσεις της τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής, τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Το Μυστικό του Δάσους». Στην εκδήλωση συμμετείχαν 30 εθελοντές από το προσωπικό της τράπεζας όπως και μέλη των οικογενειών τους.

Με επίγνωση της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, η Alpha Bank ενισχύει οικονομικά συλλόγους, ιδρύματα και φορείς που βοηθούν άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, διαθέτει μέρος των κερδών της και επενδύει και στους τομείς του περιβάλλοντος και της υγείας, όπως και για την εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι πέραν του προγράμματος προσφοράς τροφίμων «Χέρι Βοηθείας» που συνεχίζεται και των ποικίλων εθελοντικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται επί σειρά ετών, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank, το 2014 ξεκίνησε και το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικού και λοιπού εξοπλισμού σε νησιά της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή