Επί ποδός 5.500 ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας

Επί ποδός 5.500 ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια στη διάρκεια της καθιερωμένης πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συνολικά, 5.500 άνδρες διαφόρων υπηρεσιών θα συμμετέχουν στα μέτρα τάξης στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ ήδη από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής υπό αστυνομική «επιτήρηση» βρίσκονται η ΑΣΟΕΕ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Νομική και το Χημείο για τον κίνδυνο καταλήψεων. Οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αστυνομικοί, κυρίως των ΜΑΤ, να κινηθούν στο δόγμα της «ήπιας διαχείρισης» τυχόν επεισοδίων, ενώ ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί για τη διαφύλαξη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και για την επιτήρηση κυβερνητικών κτιρίων. Λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι αστυνομικοί που διατίθενται στη φύλαξη στόχων γαλλικού, αγγλικού και ιταλικού ενδιαφέροντος.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15.30, ενώ οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτές από τις 9.30 έως τις 13.00. Από το μεσημέρι θα αρχίσει η εφαρμογή των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

«Το μήνυμα που στέλνει ο Νοέμβρης του 1973 στη σημερινή νέα γενιά είναι πως μόνο με την ενεργητική συμμετοχή της μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και να χαραχθεί ένα ανθρώπινο και ελπιδοφόρο μέλλον», ανέφερε με αφορμή την επέτειο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, για την πραγματοποίηση του οποίου έχουμε ήδη δεσμευτεί, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ουσιαστική συμμετοχή των νέων, όπως και όλων των άλλων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, στα εκπαιδευτικά δρώμενα. Καλούμε τη νέα γενιά να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για μια μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση, που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα της εποχής μας». Μηνύματα για την ημέρα έστειλαν επίσης η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Πρόταση η πορεία να κατευθυνθεί στη γαλλική και όχι στην αμερικανική πρεσβεία κατέθεσαν στελέχη του Ποταμιού και προσωπικότητες από διάφορους «χώρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή