Οξύτατη σύγκρουση μεταξύ Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κοτζιά

Οξύτατη σύγκρουση μεταξύ Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κοτζιά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Ν. Κοτζιά και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη μετατράπηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας. Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να προσκομίσει στοιχεία προκειμένου να αποδείξει ότι πράγματι υπήρξε καθηγητής στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ, της Οξφόρδης και του Μαρβούργου. Και επέμεινε λέγοντας ότι και τα τρία πανεπιστήμια έχουν αρνηθεί, με επιστολές τους, ότι ο κ. Κοτζιάς διδάσκει σε αυτά. Ο κ. Κοτζιάς απάντησε λέγοντας ότι είναι εν αναστολή καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την παρέπεμψε στα Ιδρύματα του εξωτερικού προκειμένου να λάβει απαντήσεις για το ακριβές αντικείμενο το οποίο δίδασκε. Αφησε αιχμές εναντίον της κ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «άνθρωποι της οικογένειάς» της διακινούν «αθλιότητες». Κατά τη δευτερολογία του ο υπουργός Εξωτερικών άλλαξε ύφος, λέγοντας ότι η κ. Μπακογιάννη είναι τόσο επιθετική εναντίον του διότι έχει «απωθημένο έρωτα». Το συγκεκριμένο ύφος, αλλά και τον χαρακτηρισμό, υιοθέτησε και ο προεδρεύων της Επιτροπής Κ. Δουζίνας, γεγονός που ενόχλησε ιδιαιτέρως την κ. Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός κατηγόρησε ευθέως τους δύο συναδέλφους της για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά.

Επί της ουσίας, ο κ. Κοτζιάς δέχθηκε οξύτατη κριτική για την πιθανότητα συμμετοχής της Ελλάδας σε τριμερή με την Τουρκία και τη Γερμανία για το προσφυγικό. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της επιλογής να πραγματοποιηθεί τριμερής ανάμεσα στα δύο κράτη, λέγοντας ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να αφήσει τη διαπραγμάτευση για το προσφυγικό στα χέρια τρίτων. Επίσης ανέφερε ότι συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του να υπάρχει άμεσος και διαρκής συντονισμός μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών για το προσφυγικό. Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε το θέμα του τρόπου χρήσης της βάσης στη Σούδα εμπίπτον στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή