Σκληρός διάλογος Θεοδωράκη – Τσίπρα

Σκληρός διάλογος Θεοδωράκη – Τσίπρα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίνοντας στη δημοσιότητα –με τη μορφή μάλιστα της mot a mot απομαγνητοφώνησης– δύο αποστροφές από τον διάλογο που είχε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης με τον πρωθυπουργό, το «Ποτάμι» θέλησε να καταδείξει και εμπράκτως τις προθέσεις του έναντι της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Oι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να συνοψισθούν και σε μια φράση που μετέφεραν χθες στους δημοσιογράφους συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη: «Δεν έχουμε πλέον στον κ. Τσίπρα την παραμικρή εμπιστοσύνη και γι’ αυτό ας ξεχάσει και ο ίδιος και όσοι διακινούν τα σχετικά σενάρια ότι το “Ποτάμι” θα γίνει δεκανίκι της παραπαίουσας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Οι διάλογοι που έδωσε στη δημοσιότητα το «Ποτάμι» και προκαλούν αίσθηση καθώς προδίδουν και τον τρόπο που, ως φαίνεται, μιλούν κατ’ ιδίαν οι πολιτικοί αρχηγοί, έχουν ως εξής:

– Στ. Θεοδωράκης: Eσύ τορπίλισες το καλοκαίρι τη συνεργασία.

– Αλέξης Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Μου είχαν φύγει 40 βουλευτές.

– Στ. Θ.: Οταν ήσουν στην αντιπολίτευση, δεν συναινούσες σε τίποτα.

– Αλ. Τσ.: Oλοι, όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, κάνουμε τις υπερβολές μας. Ετσι θα συνεχίσουμε;

– Στ. Θ.: Το «Ποτάμι» από την πρώτη μέρα ήταν υπέρ της συνεννόησης και ας ήξερε ότι θα του στοιχίσει. Τώρα πια, όμως, δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη. Από τις προγραμματικές δηλώσεις μέχρι και σήμερα, το «Ποτάμι» κάνει συνεχώς προτάσεις τις οποίες πετάτε στο καλάθι των αχρήστων. Για ποια συναίνεση μιλάς;

Αναλόγου ύφους είναι και ο δεύτερος διάλογος που αφορά το ασφαλιστικό και εκθέτει μάλιστα τον κ. Τσίπρα γιατί φέρεται να μιλά στον κ. Θεοδωράκη με υποτιμητικό τρόπο για τα άλλα κόμματα.

– Αλ. Τσ.: Εσύ δεν είσαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Ν.Δ. να κουβαλάς τα βαρίδια του ασφαλιστικού.

– Στ. Θ.: Εχουμε δική μας πρόταση. Δεν έχει σχέση με τη δική σου ούτε με των άλλων. Εσύ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. διαδήλωνες κατά του νόμου Γιαννίτση.

Κατόπιν τούτων είναι προφανές ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει υιοθετήσει μια στρατηγική ολομέτωπης σύγκρουσης με τον κ. Τσίπρα, προσβλέποντας σε οφέλη που ελπίζει να αποκομίσει αναδρομικά από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο, ωστόσο, προϋποθέτει την πρόκληση νέων εκλογών, καθώς σε περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης και αναζήτησης νέα κυβερνητικής λύσης από τον κ. Τσίπρα, το δίλημμα για τον κ. Θεοδωράκη εκ των πραγμάτων θα επανέλθει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή