Το Wi-Fi δεν… συμπαθεί τις γιορτές

Το Wi-Fi δεν… συμπαθεί τις γιορτές

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν να κάνουν πιο αργές τις συνδέσεις Wi-Fi, σύμφωνα με μελέτη της βρετανικής οργάνωσης Ofcom. Το BBC προειδοποιεί ότι οι παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις μπορούν να προέλθουν από απρόσμενες πηγές, όπως τα «μόνιτορ» για το μωρό στο διπλανό δωμάτιο, από τον φούρνο μικροκυμάτων και από τα χριστουγεννιάτικα φωτεινά στολίδια.

Η Ofcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που «τσεκάρει» την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα.

Οι Βρετανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι, παρά τις επίσημες ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι διαδικτύου, στην πραγματικότητα οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύρματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι – και στις γιορτές τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή