«Παραλύει» η Ελλάδα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

«Παραλύει» η Ελλάδα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί τον Δεκέμβριο.

Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23.59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, απεργώντας για δεύτερη ημέρα, συμμετέχουν στη γενική κινητοποίηση.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ), ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις 3 Δεκεμβρίου 2015 και η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινούνται τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη αφού οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Από τις 9 το πρωί της Πέμπτης μέλη της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιούν διαμαρτυρία στην Τσιμισκή.

Για τις 9.30 το πρωί είναι το «ραντεβού» των μελών των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ, στην Καμάρα.

Στην Αγίας Σοφίας θα συγκεντρωθούν οι σπουδαστές του ΤΕΙ στις 10, ενώ την ίδια ώρα στην πύλη 1 του λιμανιού, έχουν συγκέντρωση οι λιμενεργάτες.

Τέλος, στις 10.30 το ΠΑΜΕ θα ξεκινήσει την διαμαρτυρία του από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή