Η Βρετανία βομβαρδίζει το ISIS στη Συρία

Η Βρετανία βομβαρδίζει το ISIS στη Συρία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μια χώρα, η Βρετανία, άρχισε να βομβαρδίζει από χθες στόχους του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία. Μαχητικά αεροσκάφη Tornado απογειώθηκαν τα χαράματα από τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, για να πλήξουν πετρελαιοπηγές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Μάικλ Φάλον. Την Τετάρτη, η Βουλή των Κοινοτήτων άναψε το πράσινο φως για την επέκταση των επιχειρήσεων της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας από το Ιράκ στη Συρία, εγκρίνοντας σχετική εισήγηση της κυβέρνησης Κάμερον με ψήφους 397 έναντι 223. Η ψηφοφορία αποτέλεσε πλήγμα για τον νέο, αριστερό ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος άφησε μεν τους βουλευτές του ελεύθερους να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά τοποθετήθηκε εναντίον της πρότασης Κάμερον.

Περίπου το ένα τρίτο των βουλευτών του συντάχθηκε με τους Συντηρητικούς – οι οποίοι επίσης είχαν απώλειες στις τάξεις της κοινοβουλευτικής τους ομάδας. Μεταξύ των Εργατικών βουλευτών που υπερψήφισαν την πρόταση Κάμερον περιλαμβάνονται σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, όπως ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική Χίλαρι Μπεν.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που αποκεφαλίστηκε μία ημέρα νωρίτερα από το «Ισλαμικό Κράτος» ήταν ομοεθνής του, Τσετσένος από τη Ρωσία. Ο Καντίροφ διέψευσε τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών ότι ο δολοφονηθείς ήταν πράκτορας της Μόσχας και υποσχέθηκε εκδίκηση για τη φρικτή δολοφονία του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή