Εμπρηστική επίθεση στην οικία του Κ. Λαλιώτη

Εμπρηστική επίθεση στην οικία του Κ. Λαλιώτη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, επί της οδού Σαρανταπήχου 35 στον Λυκαβηττό, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα. Από την έκρηξη που έγινε στις 04.25 προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο σταθμευμένο Ι.Χ. του κ. Λαλιώτη. Νωρίτερα, στις 1.15, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, πετώντας βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην είσοδο του κτιρίου.

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε την επίθεση στην πολυκατοικία του κ. Λαλιώτη, τονίζοντας ότι «η προσπάθεια των φυσικών και ηθικών αυτουργών της τρομοκρατικής ενέργειας να δημιουργήσουν κλίμα φόβου θα πέσει στο κενό, θα μείνει στα σκοτεινά τους όνειρα. Η Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και η απάντησή της θα συνδέεται πάντα με τη βαθιά πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και στον σεβασμό των ελευθεριών και του κεκτημένου ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης με ανακοίνωσή του καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, επισημάνθηκε ότι «οι αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις έχουν σταθερό και διαρκές μέτωπο ενάντια σε τέτοιες πράξεις».

Η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για «προσπάθεια καλλιέργειας συνθηκών τρομοκρατίας», η οποία «δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα». Στην ανακοίνωσή της τόνισε επίσης ότι «είναι απαραίτητο να θωρακιστεί η δημόσια ασφάλεια απέναντι στα ακραία στοιχεία. Δεν θα γίνει το χατίρι σε όσους επενδύουν στον φόβο και στην τυφλή βία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή