Φονική επίθεση με μολότοφ στο Κάιρο

Φονική επίθεση με μολότοφ στο Κάιρο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε νυχτερινό κέντρο, στο Κάιρο, το οποίο πυρπολήθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, υπό συνθήκες που δεν είχαν πλήρως διευκρινισθεί μέχρι χθες το βράδυ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο εστιατόριο Ελ Σαγιάντ, στην περιοχή Αγκούζα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Το εστιατόριο λειτουργεί άτυπα και ως νυχτερινό κέντρο, σερβίροντας οινοπνευματώδη ποτά τις νυχτερινές ώρες. Το αλκοόλ δεν απαγορεύεται στην Αίγυπτο, μια χώρα με μουσουλμανικό, στη μεγάλη του πλειονότητα, πληθυσμό, αλλά η πώληση οινοπνευματωδών απαιτεί ειδική άδεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρπόληση του κέντρου δεν φαίνεται να σχετίζεται με κάποια ισλαμική οργάνωση ή έστω με κάποιον «μοναχικό λύκο» των τζιχαντιστών. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι «η προκαταρκτική έρευνα των διωκτικών αρχών κατατείνει στην εκδοχή ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από έναν καβγά ανάμεσα σε υπαλλήλους του κέντρου και σε άλλα άτομα τα οποία, στη συνέχεια, εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ για να εκδικηθούν». Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρωταγωνιστής του επεισοδίου ήταν πρώην υπάλληλος του κέντρου, ο οποίος είχε πρόσφατα απολυθεί.

Γεγονός είναι ότι το κέντρο έπιασε αμέσως φωτιά, κυρίως λόγω της ξύλινης οροφής του, η οποία κατέρρευσε, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να καούν ζωντανοί ή να πεθάνουν από ασφυξία. Το κέντρο βρισκόταν σε υπόγειο και δεν διέθετε έξοδο κινδύνου. Πάντως, η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε να σβήσει την πυρκαγιά προτού μεταδοθεί στα γειτονικά κτίρια.

Το θλιβερό περιστατικό επαναφέρει με οξύ τρόπο στο προσκήνιο το πρόβλημα των κανονισμών ασφαλείας στην Αίγυπτο. Τον περασμένο Ιούλιο, 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε τριώροφο εργοστάσιο επίπλων, βόρεια του Καΐρου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή