Μέτρα εν όψει επετείου Αλ. Γρηγορόπουλου

Μέτρα εν όψει επετείου Αλ. Γρηγορόπουλου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., ενόψει της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα θα ξεπεράσουν τους 5.000. Για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο εκείνου που εφαρμόστηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή επιτήρηση των διαδηλωτών από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην υπάρξει περιθώριο για επεισόδια.

Ταυτόχρονα, ειδικότερο σχέδιο έχει εκπονηθεί για την περιοχή των Εξαρχείων, όπου πέρυσι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια από ομάδες νεαρών που «κατέλαβαν» ταράτσες κτιρίων, εκτοξεύοντας από εκεί αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Διμοιρίες έχουν λάβει οδηγίες να φυλάσσουν πανεπιστημιακά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και κυβερνητικά κτίρια και υπηρεσίες υπό τον φόβο επιθέσεων και βανδαλισμών.

Yπενθυμίζεται ότι ο έγκλειστος στις φυλακές, Νίκος Ρωμανός, στενός φίλος του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008, απηύθυνε στους αναρχικούς κάλεσμα για «Μαύρο Δεκέμβρη». «Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα “Μαύρος Δεκέμβρης”, η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Ρωμανός.

Ηδη χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, στον Λυκαβηττό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή