Σταθάκης: Μέγα ψέμα οι καταγγελίες για τα ακίνητα

Σταθάκης: Μέγα ψέμα οι καταγγελίες για τα ακίνητα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις για τις υποθέσεις τους που τελούν υπό τον έλεγχο της Επιτροπής «πόθεν Εσχες» της Βουλής, επιχείρησαν να δώσουν σήμερα από του βήματος της Ολομέλειας οι υπουργοί Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης και Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Αμφότεροι εμφανίστηκαν ενοχλημένοι τόσο για τη δημοσιότητα που δόθηκε στις υποθέσεις τους, όσο και για την προσπάθεια που όπως σημείωσαν κατέβαλλε η ΝΔ για να τις αξιοποιήσει στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Αρχικώς, ήταν η επιλογή του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά να αναφερθεί στην υπόθεση του κ. Αλ. Φλαμπουράρη σχετικά με τη συμμετοχή του σε εταιρεία και τη δήλωση «πόθεν έσχες» ανέβασε για λίγο το θερμόμετρο στην αίθουσα της Ολομέλειας και την εντονότατη διαμαρτυρία του υπουργού Επικρατείας.

«Θα παρακαλούσα, να αναζητήσετε περισσότερο τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή πόθεν έσχες. Μη συνεχίζετε το λασποπόλεμο που ξεκίνησε από γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα πριν από τις εκλογές, και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό στο σπίτι μου. Μη συνεχίζετε παρακαλώ αυτή την τακτική γιατί θα με αναγκάσετε σε κινήσεις και πρωτοβουλίες που δεν έχω κάνει» σχολίασε ο κ. Φλαμπουράρης, με τον κ. Σαλμά να τονίζει:

«Δεν μίλησα για τη δήλωση «πόθεν έσχες», αλλά για το ασυμβίβαστο βουλευτή με τη συμμετοχή σε εταιρεία που λαμβάνει έργα από δημόσιο, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι αυτό το ασυμβίβαστο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο (Αρθρο 57 Συντάγματος).

Αργότερα, ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για «μέγα ψέμα των ημερών» αναφορικά με τις πληροφορίες ότι έχουν επισημανθεί σημαντικές διαφορές ως προς τη συμμετοχή του σε ακίνητα, κατά την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. «Εχω τέσσερα ακίνητα. Τρία από κληρονομιά, ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί και ένα εξοχικό. Και ένα διαμέρισμα στην αθήνα. Η σύζυγός μου έχει «τριαντατόσα» αγροτεμάχια κληρονομιάς στην ορεινή Κορινθία και Αρκαδία. Αυτά τα αγροτεμάχια έγιναν ακίνητα και σπίτια. Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για το καθένα από αυτά, ποσό μικρότερο του ενός ευρώ. Αυτά τα ακίνητα δεν δήλωσα. Δεν ήξερα αν έπρεπε να τα δηλώσω. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα διόρθωνα την απρέπεια και το μεγάλο ψεύδος αν δεν το είχε οικειοποιηθεί η ΝΔ. Φαντάζομαι ότι έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα, αλλά δεν έχουν βρεί τίποτα, το παραμικρό ψεγάδι, στο ΣΥΡΙΖΑ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης.

«Η ΝΔ ανέδειξε το ζήτημα ή ο δικός σας κ. Βαρεμένος, πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες που έκανε ενημέρωση των δημοσιογράφων;», σχολίασε άμεσα ο κ. Ι. Βρούτσης.

«Οσοι δεν έχουν επιχειρήματα, επιλέγουν τον κιτρινισμό» σχολίασε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή