Επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε πολίτες στο μετρό του Λονδίνου

Επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε πολίτες στο μετρό του Λονδίνου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας κρατώντας μαχαίρι επιτέθηκε σε τρεις πολίτες σε σταθμό του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο χθες το βράδυ, φωνάζοντας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης «Αυτό είναι για τη Συρία», πριν οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) για να τον συλλάβουν, σε μια επίθεση που χαρακτηρίστηκε από τις αρχές τρομοκρατικό συμβάν. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς από τις μαχαιριές του δράστη, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του, ενώ δύο άλλοι πολίτες υπέστησαν ήσσονος σημασίας τραύματα.

Μια λίμνη αίματος κοντά στα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων στον σταθμό υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λέιτονστοουν, 10χλμ ανατολικά από το κεντρικό Λονδίνο ήταν ορατή σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, που δείχνει τον ύποπτο δράστη να βρίσκεται αντιμέτωπος με αστυνομικούς, λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουάλτον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, με ανακοίνωση του.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες ότι ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι η επίθεση του ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις των δυνάμεων της Δύσης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.

«Είδα πολλούς ανθρώπους να τρέχουν, αλλά δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω για να πάρω το τρένο, αλλά ξαφνικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου από αυτό που είδα: Έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Guardian.

«Βγαίνοντας φώναξε: “Να τι σας συμβαίνει όταν τα βάζετε με την μητέρα Συρία, θα χυθεί όλο σας το αίμα”», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο δράστης φώναξε «Αυτό είναι για τη Συρία».

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις αναφορές και δεν ήταν άμεσα εφικτή η ανεξάρτητη επιβεβαίωση τους.

Οι βρετανικές αρχές έχουν θέσει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα τα επίπεδα συναγερμού, που χαρακτηρίζεται ως σοβαρή, και συνιστά ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή.

Αεροσκάφη της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν την Πέμπτη βομβαρδισμούς σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητες μιας επίθεσης στην Βρετανία, καθώς οι τζιχαντιστές ήδη θεωρούν την χώρα κυρίαρχο τους στόχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή