Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων

Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από τα Χριστούγεννα, έως και 18 μέρες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, θα καταβληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο οι συντάξεις Ιανουαρίου αλλά και από τον ΟΑΕΔ τα επιδόματα ανεργίας.

Αναλυτικά, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στους 2, 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, μεταξύ 21 και 23 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

• Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί για τις 4 Ιανουαρίου 2016. 

• Οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο, κ.λπ.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί για τις 30 Δεκεμβρίου 2015. 

Αντίστοιχα, στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβάλει ο ΟΑΕΔ το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και το τακτικό επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους-ανέργους. Η σχετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί και να εγκριθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που αφορούν τον μήνα Οκτώβριο, οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 112.489, που αντιστοιχούν στο 11,64% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του οργανισμού (965.985).

Βάσει του σχεδιασμού, στις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν:

• τα τακτικά επιδόματα ανεργίας,

• τα δώρα Χριστουγέννων σε δικαιούχους επιδομάτων ανεργίας,

• τα επιδόματα μακροχρόνιας ανεργίας,

• τα επιδόματα μητρότητας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή