Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για το προσφυγικό

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για το προσφυγικό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο της συνδρομής που παρέχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις από τα τέλη Αυγούστου, στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού, γνωστοποίησε χθες το ΓΕΕΘΑ. Η κίνηση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να αναδείξει το μέγεθος των ίδιων πόρων που έχουν αφιερωθεί, δίχως την ανάλογη ευρωπαϊκή βοήθεια. Συνδέεται και με τη στρατηγική που διαμορφώνει η κυβέρνηση ενόψει της μίνι συνόδου κορυφής της Πέμπτης ανάμεσα στην Τουρκία και επτά χώρες της Ε.Ε., περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από το ΓΕΕΘΑ γνωστοποιήθηκε ότι έχουν διατεθεί τρία στρατόπεδα για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα πρώτης υποδοχής (hotspots) στη Λέσβο (Παραδέλι), στη Λέρο (Λεπίδα) και στην Κω (Λινοτόπι). Επιπλέον, έχουν διατεθεί μηχανήματα και υπηρεσίες για τη διαμόρφωση των hotspots σε Λέσβο, Λέρο, Κω και Χίο. Με τη βοήθεια του Στρατού Ξηράς έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του hotspot Λέρου, με τη μεταφορά 110 οικίσκων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τον Αύγουστο έχουν διατεθεί 135.000 μερίδες συσσιτίου στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας στα νησιά αλλά και στην Αττική. Ο Στρατός παρασκευάζει 2.600 μερίδες συσσιτίου ημερησίως, προς 5 ευρώ η μερίδα. Γνωστοποιούν, επίσης, ότι ο Στρατός διαθέτει προσωπικό σε επιτελικές θέσεις, αλλά και στα hotspots και στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Ελληνικό. Επίσης, διατίθενται σκηνές και μερίδες σίτισης στον Νομό Μαγνησίας, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιούν διαρκώς επιχειρήσεις έρευναςδιάσωσης.

Τέλος, τα οχήματα της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής στην Ορεστιάδα, στη Λέσβο και στην Αθήνα τροφοδοτούνται με καύσιμα από τις Eνοπλες Δυνάμεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή