ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με σικορέ και σεβρ (Γαλλία)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Συνταγές, Σαλάτες, Σικορέ, Χριστούγεννα

Προετοιμασία: 30΄

Υλικά:

  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. τσάτνεϊ κράνμπερι (σε μεγάλα παντοπωλεία, όπως το Nora's Deli, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα με ξηρούς καρπούς) ή άλλο κόκκινο τσάτνεϊ της αρεσκείας μας
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 2 σικορέ (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • τα τρυφερά φύλλα από 2 μάτσα φρέσκο κάρδαμο (ή ρόκα)
  • 1 μήλο κόκκινο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια την τελευταία στιγμή
  • 200 γρ. σεβρ (κατσικίσιο μαλακό τυρί), πλασμένο σε 20 μικρά μπαλάκια των 10 γρ. και περασμένα από σκόνη ντομάτας (πρόκειται για σκόνη αφυδατωμένης ντομάτας - την πωλούν μεγάλα μπαχαράδικα) ή από ψιλοκομμένο άνηθο (με διαφορετικό αποτέλεσμα)
  • 50 γρ. καρύδια πεκάν, σπασμένα στη μέση και καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, για 2 - 3 λεπτά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι με το τσάτνεϊ, το λάδι και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα σικορέ με το μισό ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε το κάρδαμο με το μήλο.

Ρίχνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας ντρέσινγκ και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τα σικορέ στα πιάτα και σκορπίζουμε το μείγμα μήλου.

Ρίχνουμε από πάνω τα μπαλάκια σεβρ, σκορπίζουμε τα πεκάν, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ