Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο προσφέρει η Cosmote σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο προσφέρει η Cosmote σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 1.600 άτομα άνω των 50 ετών εξήλθαν θριαμβευτικά από το ψηφιακό χάσμα που, δυστυχώς, έχει απομονώσει μεγάλο ποσοστό του ηλικιακά ώριμου πληθυσμού μας και τον κρατά έξω από τον συναρπαστικό κόσμο των τεχνολογιών που άλλαξαν τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας. Ο έπαινος και τα «μπράβο» για τη σημαντική αυτή έξοδο ανήκουν –και τα δικαιούται– στην Cosmote, που εδώ και τέσσερα χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «50 και Ελλάς», τον Δήμο Ηλιούπολης και τον Δήμο Αγ. Δημητρίου, ενώ το 2016 το πρόγραμμα θα ξεκινήσει και στον Δήμο Αγ. Αναργύρων Αττικής.

Η μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων άνω των 50 ετών σε ένα πρόγραμμα που τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και να τις αξιοποιήσουν στην καθημερινότητά τους «αποδεικνύει ότι η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία και η δίψα για μάθηση δεν έχουν ηλικία» σχολιάζει η Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας ομίλου ΟΤΕ, Ντέπη Τζιμέα, που υπογράμμισε ιδιαιτέρως την αξία της δυνατότητας επικοινωνίας τους μέσω του Skype.

Το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» αποτελεί δράση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Cosmote για την καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος και τη στήριξη της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. Περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Περιλαμβάνει σεμιναριακά προγράμματα τεχνολογιών αφής με smartphones και tablets, σεμινάρια εκμάθησης Skype και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.ά.) Η Cosmote διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και καλύπτει πλήρως το κόστος του εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ αναλαμβάνει και την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος. Με την έναρξη των μαθημάτων για το 2016, όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν με τη ΜΚΟ «50 και Ελλάς» στα τηλέφωνα 211-71.00.203 και 6987-221.156.

Η δράση ανήκει στο πολύπλευρο έργο του ομίλου που η συνεισφορά του στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον καταγράφεται εκτενώς μέσα από τον Ετήσιο Απολογισμό 2014, στον οποίο προτάσσονται οι εργαζόμενοι ως προτεραιότητα. Συγκεκριμένα το 2014, ΟΤΕ και Cosmote προσέφεραν περισσότερα από 2,8 εκατ. ευρώ για κοινωφελείς σκοπούς. Σημειώνεται ότι μόνο μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών για φοιτητές με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, διατέθηκαν περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Την προτεραιότητα που επικαλείται ο όμιλος προς το ανθρώπινο δυναμικό του, την στήριξε με 700 προσλήψεις νέων ανθρώπων και με επενδύσεις για την ανάπτυξή του, προσφέροντας εκπαιδεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή