Η οργάνωση ΟΛΑ πίσω από την έκρηξη στον ΣΕΒ

Η οργάνωση ΟΛΑ πίσω από την έκρηξη στον ΣΕΒ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στις 24 Νοεμβρίου 2015. Η ίδια οργάνωση είχε πρωτοεμφανιστεί τον Ιανουάριο του 2013, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ κατά των γραφείων του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού. Λίγο καιρό αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2013, η ΟΛΑ ανέλαβε και την ευθύνη της επίθεσης κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή. Με παρόμοιο τρόπο δράσης, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει πάλι με καλάσνικοφ κατά της οικίας του στο Χαλάνδρι. Στην τελευταία επίθεσή της όμως κατά του ΣΕΒ ακολούθησε διαφορετική τακτική.

Χτες το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, προειδοποιώντας για την ύπαρξη της προκήρυξης. Επειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε φάκελος με usb σε καφάο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια. Το usb στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, όπου έγινε αρχικά έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα και λήψη γενετικού υλικού.

Μέσα στο usb ήταν αποθηκευμένη προκήρυξη 32 σελίδων, στην οποία η ΟΛΑ ανακοίνωνε ότι φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ. Από εκείνη την επίθεση είχαν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος και στην πρεσβεία της Κύπρου. Αγνωστος είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά στις 2.51 π.μ. και στις 2.55 π.μ. σε δύο εφημερίδες, δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών έως την έκρηξη του μηχανισμού. Ο ωρολογιακός μηχανισμός τελικά εξερράγη στις 3.35 π.μ. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς ο χώρος είχε αποκλειστεί εγκαίρως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή