Μία νεκρή και μία τραυματίας από έκρηξη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Μία νεκρή και μία τραυματίας από έκρηξη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και μια ακόμη τραυματίστηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη.

«Συνολικά πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, εξαιτίας των θραυσμάτων. Δεν τίθεται ζήτημα τρωτών σημείων στην ασφάλεια του αεροδρομίου. Όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας εφαρμόζονται», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους. «Για τα αίτια του συμβάντος ομάδες των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών διεξάγουν έρευνες. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε κάποιο συμπέρασμα ή να κάνουμε σχόλια» για τα αίτια της έκρηξης, σύμφωνα με τον ίδιο. Μια γυναίκα σκοτώθηκε από την έκρηξη, μετέδωσαν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Ζαχρά Γιαμάτς, 30 ετών, εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαρισμού, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο κεφάλι από την έκρηξη που σημειώθηκε σε διάδρομο του αεροδρομίου, μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV.

Μία από τις συναδέλφους της τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της έκρηξης και νοσηλεύεται.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί εκ νέου ομαλά.

Το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν πήρε το όνομά του από την πρώτη γυναίκα πιλότο της Τουρκίας, εξυπηρετεί εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις και χρησιμοποιείται από πολλές εταιρίες χαμηλού κόστους. Τη διαχείρισή του έχει η Malaysian Airports Holding. Είναι το δεύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή