Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης τόνισε, ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης».

Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους φωτογράφους και δημοσιογράφους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διαδοχικά το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και ο σύλλογος «Κωστηλάτα» από την Άρτα. Τα μικρά παιδιά, τους μαθητές και τους χορευτές υποδέχτηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό και ο υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε για περίπου δύο ώρες με τα χαμόγελα των μικρών παιδιών του Νηπιοτροφείου, κάλαντα, τις μουσικές των παραδοσιακών οργάνων του Γυμνασίου Ιλίου και τους παραδοσιακούς χορούς του αρτινού Συλλόγου, με τον κ. Τσίπρα να ανταλλάσσει ευχές για «χρόνια πολλά», δώρα και ένα αναμνηστικό γούρι για τα φετινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μαξίμου, αλλά και να φωτογραφίζεται και να έχει σύντομες συζητήσεις με τα παιδιά, τους μαθητές και τους δασκάλους τους και τους χορευτές. Πρώτοι είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, με τον κ. Τσίπρα, την κ. Γεροβασίλη και τον κ. Φλαμπουράρη να τους μοιράζουν δώρα.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους δασκάλους, ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά» και «καλή δύναμη». Εν συνεχεία υποδέχτηκε τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου, στους οποίους παρέδωσε ένα συλλογικό δώρο και συγκεκριμένα μερικά όργανα που έχουν ανάγκη το σχολείο. Ο πρωθυπουργός συζήτησε με μαθητές και δασκάλους για την καθημερινότητα και τη λειτουργία του σχολείου, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και «καλή χρονιά», ενώ τους ξεπροβόδισε λέγοντάς τους: «Και του χρόνου σας περιμένουμε». Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε και από τον σύλλογο «Κωστηλάτα» από την Άρτα, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι χοροί. Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός όταν μαζί με τοπικά προϊόντα και ένα κλαδί προτοκαλιάς εμποτισμένο με χρυσό που του δώρισε ο πρόεδρος του συλλλόγου, του έδωσε και μια παραδοσιακή γκλίτσα. Χαμογελώντας και σε εύθυμο τόνο, ο πρωθυπουργός είπε: «θα πάω στις Βρυξέλλες με αυτό». Επιπλέον, ο πρόεδρος του συλλόγου έδωσε στον κ. Τσίπρα ένα παραδοσιακό ταγάρι ως δώρο για τη σύζυγό του, για να ακολουθήσουν μετά παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή