Γερμανία: Επίθεση με μολότοφ εναντίον κέντρου υποδοχής προσφύγων

Γερμανία: Επίθεση με μολότοφ εναντίον κέντρου υποδοχής προσφύγων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστοι πέταξαν χθες αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον ενός κτιρίου στη Σαξονία όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν δεκάδες πρόσφυγες, προφανώς με στόχο να βάλουν φωτιά, όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερις πρόσφυγες βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν οι άγνωστοι πέταξαν τις μολότοφ, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR. Στο ακίνητο αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι περίπου 100 πρόσφυγες σε λίγες εβδομάδες, κατά την ίδια πηγή.

Περίπου 70 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο σημείο μετά την επίθεση, νωρίς χθες Σάββατο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για απόπειρα εμπρησμού, διευκρίνισε το MDR. Το κτίριο πλέον φρουρείται επί 24ώρου βάσεως.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο αριθμός των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχει φθάσει τις 800 το 2015, καθώς η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εγκλημάτων μίσους εν μέσω της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικογένειας και Ενσωμάτωσης της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βαυαρίας, η Εμίλια Μίλερ (CSU), ανακοίνωσε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει στη Γερμανία μέσα στο 2015 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός αυτός, εξήγησε η Μίλερ, τεκμηριώνεται με βάση τις εγγραφές στο σύστημα EASY, το λογισμικό με βάση το οποίο κατανέμονται οι αιτούντες άσυλο στα ομόσπονδα κρατίδια, ανάλογα με τον πληθυσμό και τα φορολογικά τους έσοδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή