Αναδίπλωση ΑΝΕΛ περί θητείας γυναικών

Αναδίπλωση ΑΝΕΛ περί θητείας γυναικών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαμηλότερους τόνους συνεχίστηκε και χθες η δημόσια συζήτηση για τις δημοσιευθείσες σκέψεις του κ. Π. Καμμένου για την πιθανότητα πρόβλεψης στρατιωτικής θητείας και για τις γυναίκες που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και για τη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

Παρά το γεγονός ότι η πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μειώνει την ένταση της αντιπαράθεσης, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο ως προς τη θητεία όσο και ως προς την εκπαίδευση μπορεί, προς το παρόν, να συνιστούν μόνο σκέψεις, αλλά εν καιρώ θα μορφοποιηθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις. «Γίνεται πολύ μεγάλη φασαρία για το τίποτα», σχολίασε χθες η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Υπήρξε η εξωτερίκευση μιας σκέψης του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο», πρόσθεσε η κ. Χρυσοβελώνη (MEGA), η οποία, πάντως, δεν αρνήθηκε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας προχωρά σε σχεδιασμούς που έχουν στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων. «Οταν μιλά για στρατιωτικά λύκεια και για στράτευση γυναικών, όχι όλων αλλά εκείνων που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας, κάτι παραπάνω ξέρει», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη. Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε και στα στρατιωτικά λύκεια, λέγοντας ότι θα δώσουν στα παιδιά που ξεκινούν για να υπηρετήσουν στις Ενοπλες Δυνάμεις μια πρόγευση, προκειμένου να γίνει κατανοητό αν ταιριάζουν γι’ αυτήν τη δουλειά ή όχι.

«Θα ήταν χρησιμότερο αν ο κ. Καμμένος αφιέρωνε περισσότερη σκέψη όχι για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αλλά για το πώς θα τηρήσει τη δική του δέσμευση από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2015 για άμεση επιστροφή των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών περικοπών στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!», δήλωσε, σχολιάζοντας τις διαρροές από την πλευρά του κ. Καμμένου, ο συντονιστής του Τομέα Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης Κ. Τασούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή