Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με έντονες αντιδράσεις και επιθετική κριτική έναντι της οικονομικής πολιτικής την οποία ασκεί η κυβέρνηση κλείνει το 2015. Το Μέγαρο Μαξίμου συγκεντρώνει τα πυρά των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης τόσο για τη διαφαινόμενη λύση που προετοιμάζει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, όσο και για άλλα ζητήματα που αφορούν την οικονομία. Από το ΠΑΣΟΚ προβλέπουν ότι η λύση που προτείνει η κυβέρνηση για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος διά της αύξησης των εισφορών, θα επιβαρύνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις.

«Για να μην κοπούν οι συντάξεις, που δεν πρέπει άλλο να μειωθούν, η κυβέρνηση προτείνει την εκ νέου αύξηση των εισφορών, που εμείς μειώσαμε για να μπορέσουν λίγο να ανασάνουν οι βεβαρημένες επιχειρήσεις που στη συνέχεια υπέστησαν και τα capital controls. Η αύξηση εισφορών θα επιβαρύνει επιπλέον τις επιχειρήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ. Από τη Χαρ. Τρικούπη προτείνουν τη χρησιμοποίηση μέρους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης, όπως είπε χθες ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δίχως την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας δεν πρόκειται να υπάρξει καμία βελτίωση του ασφαλιστικού. «Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το ζήτημα αυτό εδώ και 11 μήνες», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ως δείγμα αδιεξόδου της κυβέρνησης η οποία έχει εγκλωβιστεί στην άσκηση σκληρών περιοριστικών πολιτικών και μόνον, αντιλαμβάνονται στη Χαρ. Τρικούπη τις ουρές των πολιτών στα Ειρηνοδικεία για την υπαγωγή τους στις προβλέψεις του νόμου Κατσέλη περί προστασίας της πρώτης κατοικίας. Από το Ποτάμι αναφέρουν ως ένδειξη κυβερνητικής αβελτηρίας, την πρόβλεψη για αναδρομική καταβολή των συντάξεων πρώην βουλευτών «την ίδια ώρα που σχεδιάζεται η μείωση των συντάξεων όλων των άλλων πολιτών».

Για το Ποτάμι, η στάση αυτή αποδεικνύει ότι «το πολιτικό σύστημα στοιχίζει πολλά στην κοινωνία και προσφέρει λίγα». Από τη Σεβαστουπόλεως αναφέρονται και στην κατακόρυφη αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών των πολιτών προς την εφορία. «Ανικανότητα και ψέμα συναντώνται για άλλη μια φορά στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης» καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Θ. Θεοχάρης. Επιτέθηκε, ακόμη, εναντίον του υπουργού Υποδομών για οκτώ απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες και εταιρείες για έργα παρακολούθησης οδικών παραχωρήσεων. Η συγκεκριμένη τακτική, δηλαδή «οι απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών συμβούλων που αφορούν συμβάσεις με προϋπολογισμό στα οικονομικά όρια του νόμου, δηλαδή κάτω των 60.000 ευρώ, είναι εντελώς προκλητικές, καθώς πλέον αποτελούν πάγια τακτική της κυβέρνησης αποτρέποντας την ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε να προσλαμβάνονται οι επαΐοντες», είπε ο κ. Θεοχάρης.

Την κυβερνητική πολιτική απορρίπτει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και το ΚΚΕ. «Η διάψευση των προσδοκιών από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρέπει να μετατραπεί σε απογοήτευση, αναδίπλωση και παθητικοποίηση. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε δικαιολόγηση των νέων μέτρων, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης με “αριστερό-κοινωνικό πρόσημο” και “αναδιανομή”, που είναι το νέο παραμύθι της κυβέρνησης», τονίζουν από τον Περισσό. Και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπλέκει τη χώρα μας στους «επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή