Die Welt: Αναπόφευκτη νέα σύγκρουση Ελλάδας – δανειστών το 2016

Die Welt: Αναπόφευκτη νέα σύγκρουση Ελλάδας – δανειστών το 2016

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το 2016 θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση», αναφέρει σε άρθρο της το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διαχείριση της ελληνικής κρίσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες θα τεθεί αντιμέτωπη το νέο έτος η Αγκελα Μέρκελ.

 «Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή το αργότερο έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου», υπογραμμίζεται στο άρθρο που παρατηρεί ότι από την εν λόγω αξιολόγηση θα κριθούν πολλά, καθώς «μόνο εφόσον οι δανειστές κρίνουν ότι η Αθήνα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο βοήθειας».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η συμμετοχή ή όχι του Ταμείου θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για να δώσει η κοινοβουλευτική ομάδα των Γερμανών Συντηρητικών τη συγκατάθεσή της για εκταμίευση περαιτέρω δόσεων προς την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, συνεχίζει το άρθρο, «θα βρεθεί υπό αυτούς τους όρους στις αρχές του έτους σε δύσκολη θέση. Από τη μία όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινοβουλευτικής της ομάδας είναι πιθανό να διατυπώσουν διαφωνίες απέναντι στην πολιτική της, εάν η Ελλάδα παραπέμψει το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές καλένδες.

«Από την άλλη πλευρά όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε θα είναι πλέον σε θέση να ασκήσει την ίδια πίεση στην Ελλάδα όπως πριν από έναν χρόνο. Κι αυτό επειδή το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα λόγω προσφυγικής κρίσης για την φύλαξη των συνόρων της Ε.Ε.», υπογραμμίζεται ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή