Τζιτζικώστας: Ψήφος κατά συνείδηση

Τζιτζικώστας: Ψήφος κατά συνείδηση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία δήλωση που επικεντρώνεται μεν στην ψήφο κατά συνείδηση, αφήνει ωστόσο περιθώρια ερμηνειών για τη στάση του έναντι των δύο διεκδικητών της ηγεσίας, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε χθες ότι παραμένει «παρών» στην πρώτη γραμμή της κεντροδεξιάς παράταξης. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κινήθηκε σημειώνοντας, σε ό,τι αφορά τους 80.000 και πλέον ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν στις 20 Δεκεμβρίου, πως «οι νεοδημοκράτισσες και οι νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται. Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ».

Ωστόσο, η αρχική του αναφορά ότι η παρουσία των 400.000 ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο «έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και δυναμικής της παράταξής μας», αλλά κυρίως οι επισημάνσεις του για «μια Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας, μακριά από τον λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι» ερμηνεύτηκαν με πολλούς τρόπους, και από τους υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη ως κλείσιμο του ματιού προς τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράλληλα, συνιστούν –όπως σημειώνουν στελέχη που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή της χθεσινής δήλωσης– συνέχεια της προεκλογικής ρητορικής του κ. Απ. Τζιτζικώστα εναντίον των «συστημάτων» που, όπως κατήγγειλε, αντιστρατεύθηκαν την υποψηφιότητά του. Στον αντίποδα, στελέχη της ομάδας Τζιτζικώστα που πλέον ταυτίζονται με την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη θεωρούσαν δεδομένες τις αναφορές του περιφερειάρχη στην ανανέωση, καθώς επ’ αυτής στήριξε όλη του την εκστρατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η μακρά σύσκεψη μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη εξελίχθηκε σε διελκυστίνδα εν μέσω εκατέρωθεν πιέσεων αλλά και της ανάγκης του ίδιου του κ. Τζιτζικώστα να περιορίσει τα μέτωπα με τους καραμανλικούς στη Βόρειο Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να μην ακυρώσει τη ρητορική που ανέπτυξε στις εβδομάδες της προεκλογικής κούρσας για την ηγεσία της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή