Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στη Ν.Δ.

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στη Ν.Δ.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ με τα επιτελεία των δύο μονομάχων να εκφράζουν αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7.00 το βράδυ ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή.

Ήδη, πάντως, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν πως η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες είναι ανάλογη αυτής του πρώτου γύρου. Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες με τη διαδικασία να κυλά ομαλά και να έχουν περιοριστεί οι ουρές στα εκλογικά κέντρα. Μια σαφή πάντως εικόνα για το πως θα κινηθεί η συμμετοχή θα έχουν στη ΝΔ στις 2.00 το μεσημέρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μαζική τους συμμετοχή και ζήτησε από όλους να ασκήσουν το δικαίωμά τους. «Η ΝΔ τη Δευτέρα δεν θα είναι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και έτοιμη να προτάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», τόνισε στη δήλωσή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά. «Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα», τόνισε σε δήλωσή ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ομαλά η διαδικασία και στα Χανιά

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις 7.00 το πρωί στα Χανιά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Oπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Μιχάλης Λαγουδάκης, «σε όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν προσέλθει κανονικά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και η διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά, ενώ υπάρχει και ροή ψηφοφόρων».

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχουν 14 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων δύο βρίσκονται στην πόλη των Χανίων.

Οι εκλογείς είναι 5.271 δηλαδή όσοι είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή