ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζομακάρονα με μπρόκολο και τόνο κονσέρβας

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ζυμαρικά / Ρύζι, Ψάρια, Μπρόκολο, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 15΄

Υλικά για 4 άτομα (για ένα μέτριο ταψί):

  • 250 γρ. νουντλς (ρυζομακάρονα)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • τα μπουκετάκια από 1 μέτριο μπρόκολο, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα τόνος, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 150 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή ξερή μυζήθρα της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το τζίντζερ για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε 600 ml νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου αρχίσει να κοχλάζει.

Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπίζουμε τον τόνο και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Βάζουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, για να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 - 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ