Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 15΄
Υλικά για 4 άτομα (για ένα μέτριο ταψί):
- 250 γρ. νουντλς (ρυζομακάρονα)
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- τα μπουκετάκια από 1 μέτριο μπρόκολο, ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα τόνος, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
- 150 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή ξερή μυζήθρα της αρεσκείας μας
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το τζίντζερ για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε 600 ml νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπίζουμε τον τόνο και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
Βάζουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, για να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 – 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr