Ρυζομακάρονα με μπρόκολο και τόνο κονσέρβας

Ρυζομακάρονα με μπρόκολο και τόνο κονσέρβας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 15΄

Υλικά για 4 άτομα (για ένα μέτριο ταψί):

  • 250 γρ. νουντλς (ρυζομακάρονα)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • τα μπουκετάκια από 1 μέτριο μπρόκολο, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα τόνος, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 150 γρ. πεκορίνο τριμμένο ή ξερή μυζήθρα της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το τζίντζερ για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε 600 ml νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου αρχίσει να κοχλάζει.

Ρίχνουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπίζουμε τον τόνο και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Βάζουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, για να ροδίσουν στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 – 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή