Συμπλοκή χούλιγκαν με συλλήψεις και κατάσχεση «οπλοστασίου»

Συμπλοκή χούλιγκαν με συλλήψεις και κατάσχεση «οπλοστασίου»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρόπαλα, βόμβες μολότοφ και σιδερόβεργες με μεταλλικά «δόντια» βρέθηκαν στην κατοχή των χούλιγκαν της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, που συνεπλάκησαν, το απόγευμα της Κυριακής, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ γυναικών στην Ηλιούπολη, μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ. Για συμμετοχή στα έκτροπα κατηγορούνται δύο οπαδοί του Ολυμπιακού, γνωστοί στην Ελληνική Αστυνομία από προηγούμενη ανάμειξή τους σε επεισόδια. Πρόκειται για μέλη συνδέσμου του ΟΣΦΠ Ηλιούπολης και ταυτοποιήθηκαν καθώς οι μοτοσικλέτες τους υπέστησαν φθορές και ακινητοποιήθηκαν στο σημείο της συμπλοκής. Ο ένας, 28 ετών, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ενώ ο δεύτερος διέφυγε πεζός και μέχρι χθες αναζητείτο από την ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης, κ.ά.

Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 5 μ.μ. της Κυριακής, όταν περίπου 60 οπαδοί της ΑΕΚ από τον σύνδεσμο του Αγίου Δημητρίου κατευθύνθηκαν πεζή προς το κλειστό της Ηλιούπολης, όπου φιλοξενείτο η αναμέτρηση βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ με την ομώνυμη ομάδα. Πλησιάζοντας στο γήπεδο και φοβούμενοι έλεγχό τους από την ΕΛ.ΑΣ. εγκατέλειψαν στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης 5 βόμβες μολότοφ, δύο φωτοβολίδες, 27 ξύλινα ρόπαλα και 8 μεταλλικά κοντάρια με καρφιά. Τα πολεμοφόδια κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας και στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Μετά τη λήξη του αγώνα και τη στιγμή που οι οπαδοί της ΑΕΚ επέστρεφαν πεζή στον Αγιο Δημήτριο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους που επέβαιναν σε 50 περίπου μηχανάκια. Ακολούθησε σύρραξη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίχως πάντως να αναφερθούν φθορές ή τραυματισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή