Ηχηρό «παρών» στη διαμαρτυρία των δικηγόρων

Ηχηρό «παρών» στη διαμαρτυρία των δικηγόρων

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζική συμμετοχή, περίπου 10.000 ατόμων, είχε η πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Στην πορεία, μαζί με τους δικηγόρους συμπαρατάχθηκαν γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και φαρμακοποιοί.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων και η αποχή από τα καθήκοντά τους. Την ημέρα εκείνη θα συνέλθει εκ νέου η Ολομέλεια προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Ως προς τη χθεσινή, ογκώδη πορεία, ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, συνέχισε στο υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στη Βουλή όπου παραδόθηκε ψήφισμα από αντιπροσωπεία των δικηγόρων, υπό τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλη Αλεξανδρή.

Εξω από το υπουργείο Εργασίας, η πορεία σταμάτησε και τα «πυρά» συγκέντρωσε, διά συνθημάτων, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος: «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή»,

«Ελα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η Ιστορία», «Κάτσε καλά, Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε, ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό»…

Στο ψήφισμα που παρέδωσε ο κ. Αλεξανδρής στην αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ζητείται η απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού. Μάλιστα ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο συντάχθηκε χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη όσον αφορά τις επιπτώσεις του, ενώ με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλει οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξόντωση την πλειονότητα των δικηγόρων. «Ενας νέος δικηγόρος που δηλώνει εισόδημα 10.000 ευρώ τον χρόνο επιβαρύνεται με τη φορολογία και τις εισφοροδοτικές υποχρεώσεις με ποσό 9.956 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ νέα συνάντηση των υπόλοιπων επιστημονικών φορέων (γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί κ.ά.) προκειμένου να επανεξετάσουν και εκείνοι τη στάση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή