Διαγραφή Γρηγοράκου από Γεννηματά

Διαγραφή Γρηγοράκου από Γεννηματά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του «υπονομευτή της παράταξης» και του «συκοφάντη των συναδέλφων του», η κ. Φώφη Γεννηματά διέγραψε χθες τον κ. Λεων. Γρηγοράκο από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία περιορίζεται έτσι σε 16 βουλευτές. «Ο κ. Γρηγοράκος, με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις “προβλέψεις” του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημ. Συμπαράταξης στη Ν.Δ., υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του, παρά το γεγονός ότι υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκε, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο», ανέφερε η ανακοίνωση της η κ. Γεννηματά, η οποία μάλιστα του «εύχεται» «να πάει όπου θέλει», καταλήγοντας με τη φράση «αρκετά πια, δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του κ. Γρηγοράκου».

Της εξέλιξης αυτής φαίνεται να προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο, χώρια που οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά υποστήριζαν χθες με περιφρονητικό –για τον βουλευτή– τρόπο ότι «ο πραγματικός λόγος των τάχα διαφοροποιήσεών του είναι ότι δεν ικανοποιήθηκε από την πρόεδρο το αίτημά του να γίνει αντιπρόεδρος της Bουλής».

Οπως τόνιζαν επίσης στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, στον κ. Γρηγοράκο δόθηκαν ουκ ολίγες ευκαιρίες να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις του, καθώς η κ. Γεννηματά έδωσε τη Δευτέρα εντολή στον γραμματέα της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου να επικοινωνήσει μαζί του. Στην πρώτη τους αυτή συνομιλία, ο κ. Γρηγοράκος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο θόρυβος είχε προκληθεί αναιτίως και ότι οι δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) παρερμηνεύθηκαν στο Διαδίκτυο. Γεγονός που έκανε και τον κ. Κεγκέρογλου να προβεί σε σχετική δήλωση θεωρώντας το θέμα λήξαν. Aργότερα, ωστόσο, στον γραμματέα έφτασε η πλήρης απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Γρηγοράκου (προέβλεπε ότι αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα μετεγγραφούν στη Ν.Δ.). Ο κ. Κεγκέρογλου αντελήφθη ότι δεν υπήρχε καμία παρερμηνεία, και έτσι επικοινώνησε ξανά με τον κ. Γρηγοράκο. Εκείνος δεσμεύθηκε να ανακαλέσει όσα είχε δηλώσει, κάτι που εν μέρει έκανε. Την Τρίτη, όμως, όπως και χθες, επανήλθε δριμύτερος. Και με νέες δηλώσεις του όχι μόνον επιβεβαίωσε, αλλά «εμπλούτισε» όσα είχε πει τη Δευτέρα, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη της κ. Γεννηματά. Και ειδικά μια φράση του κ. Γρηγοράκου (Παραπολιτικά) με την οποία υπονόησε ότι η κ. Γεννηματά δεν μπορεί «να ανοίξει τους ορίζοντες του ΠΑΣΟΚ και να αναζητήσει νέες προσεγγίσεις στα μεγάλα προβλήματα», γιατί «έχει μια αγκύλωση σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο».

Επισημαίνεται ότι η αποπομπή Γρηγοράκου προκάλεσε την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, στελέχη της οποίας εξέφρασαν την έντονη όχλησή τους για το γεγονός ότι «ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για ένα θέμα που αυτονοήτως θα έπρεπε να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα της συμπαράταξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή