Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα καταφύγια

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα καταφύγια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι προδιαγραφές για τα ορειβατικά καταφύγια και η διαδικασία χορήγησης ειδικού σήματος λειτουργίας καθορίστηκαν με αποφάσεις της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη.

Οι προδιαγραφές που καθορίστηκαν αφορούν μόνο τα νέα και όχι τα υφιστάμενα ορειβατικά καταφύγια για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί ή εκκρεμεί η έκδοση διαπιστωτικής πράξης. Για τα υφιστάμενα ορειβατικά καταφύγια για τα οποία εκκρεμεί η έκδοση διαπιστωτικής πράξης, είτε έχει κατατεθεί φάκελος είτε όχι, η πράξη εκδίδεται από το πολεοδομικό γραφείο της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας. Φορέας διαχείρισης των ορειβατικών καταφυγίων είναι είτε η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης είτε σωματεία ορειβατών/πεζοπόρων, αναρριχητών είτε Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το καταφύγιο μόνιμης κατασκευής, φυλασσόμενο και μη, είναι κτιριακή εγκατάσταση δυναμικότητας έως 80 κλινών σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα που εξυπηρετεί την πεζοπορία, την ορειβασία και την αναρρίχηση και γενικά τις δραστηριότητες ορεινού τουρισμού. Το καταφύγιο έκτακτης ανάγκης είναι κτιριακή κατασκευή μικρής κλίμακας για την προστασία ορειβατών, περιπατητών, αναρριχητών και ερευνητών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή