Νέα κρούσματα διορισμού συγγενών

Νέα κρούσματα διορισμού συγγενών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι συνεχείς προσθήκες ονομάτων στη λίστα συγγενικών προσώπων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που βρίσκουν επαγγελματική στέγη σε υπουργικά γραφεία και άλλες θέσεις συμβούλων ή μετακλητών. Τελευταίο κρούσμα, η αποκάλυψη (στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα») ότι ο αδελφός και η μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλου, διορίστηκαν, ο πρώτος ως ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και η δεύτερη ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Η αρνητική δημοσιότητα γύρω από ανάλογες αποκαλύψεις έχει ενοχλήσει την κυβερνητική ηγεσία, καθώς διαμορφώνεται κλίμα μεγάλης αναντιστοιχίας ανάμεσα στις διακηρύξεις για αξιοκρατία και απόρριψη ανάλογων πρακτικών του παρελθόντος και στα όσα πραγματικά γίνονται. Ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απάντηση του κ. Σχινά στο επίμαχο δημοσίευμα, στο οποίο ο ουσιαστικά παραπέμπει στο… αγωνιστικό παρελθόν της οικογενείας του, ανατρέχοντας ακόμη και στην εποχή του Εμφυλίου, προκειμένου να αιτιολογήσει τη σημερινή εξέλιξη, ενώ, για όσα έγιναν γνωστά, κλείνει την απάντησή του με τη φράση «τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή