Μπαράζ δυναμικών κινητοποιήσεων

Μπαράζ δυναμικών κινητοποιήσεων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι επιστημονικοί κλάδοι (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί) που αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για αύριο έχουν προγραμματίσει στα Προπύλαια στις 11.30 από κοινού συλλαλητήριο ζητώντας ελαφρύνσεις, ενώ την Παρασκευή σε κοινή εκδήλωση με την ΓΣΕΕ θα ενημερώσουν τους βουλευτές των κομμάτων. Εως την Παρασκευή συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μηχανικοί και δικηγόροι. Την ίδια ημέρα πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του κλάδου. Το Τεχνικό Επιμελητήριο βρίσκεται σε απεργία όλη την εβδομάδα (18-22 Ιανουαρίου) με παράλληλη αποχή όλων των μηχανικών από τα τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών, καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. ΣΥΠΟΘΑ).

Δυναμικές κινητοποιήσεις για σήμερα έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, η οποία προχωρεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών του ΟΣΕ καθώς έως και αύριο θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Για σήμερα είναι προγραμματισμένοι να ακινητοποιηθούν οι συρμοί του ΟΣΕ στις 05.00-08.00, 13.00-16.00, 21.00-24.00 και τις ίδιες ώρες αύριο. Πέραν των δεκάδων ακυρώσεων σιδηροδρομικών δρομολογίων, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν θα εξυπηρετείται κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας από το μετρό, το οποίο θα κινείται έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» λόγω της κινητοποίησης των σιδηροδρομικών. Η ΠΟΣ αντιδρά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ και στην εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες».

Απεργία ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, από την οποία δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων.

Εν τω μεταξύ, απεργούν αύριο και οι υπάλληλοι των ΚΕΠ καταλογίζοντας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «οδηγεί τον θεσμό σε επικίνδυνα μονοπάτια». Επίσης αύριο στη 1 μ.μ., με κήρυξη δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή