Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

Νέα τιμωρία και έντονη αντίδραση ΠΑΟ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 90.000 ευρώ και ποινή μη διάθεσης εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης», έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και για τους αγώνες του κυπέλλου, εξαιρουμένων των πλέι οφ, επέβαλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα με αφορμή τη μη τέλεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έπειτα από απόφαση του διαιτητή Ανδρ. Παππά. Η νέα αυτή τιμωρία έφερε την αντίδραση τόσο της ΠΑΕ όσο και των φιλάθλων που από χθες ξεκίνησαν κινήσεις διαμαρτυρίας. Περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟ συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου διαδήλωσαν ειρηνικά για πάνω από μία ώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις προσεχείς ημέρες.

Στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα εν λόγω γεγονότα συνιστούν σοβαρή περίπτωση τέλεσης επεισοδίων βίας στο πλαίσιο της προγραμματισμένης να διεξαχθεί ποδοσφαιρικής συνάντησης» και β) ότι «η γηπεδούχος ΠΑΕ δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία και οφειλόμενα μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή επεισοδίων βίας».

Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψη η εισήγηση της ΔΕΑΒ. Ωστόσο, ο κ. Κοντονής διαφοροποιήθηκε και από τις τρεις εκδοχές που εκφράστηκαν από τα μέλη της Επιτροπής. Η πρώτη εκδοχή, που ήταν η μη χορήγηση εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 έως το τέλος της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων κατάταξης του πρωταθλήματος, απορρίφθηκε ως «ιδιαιτέρως αυστηρή». Η δεύτερη εκδοχή, που ήταν η μη διάθεση εισιτηρίων για μία αγωνιστική και η τρίτη που ήταν η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου απορρίφθηκαν ως «προδήλως χαριστικές».

Στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, αντέδρασε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που τον κατηγορεί ότι «κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την εξυγίανση, ενισχύοντας με τις πράξεις του το διεφθαρμένο σύστημα» και προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης για να την ανατρέψει.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η νέα τιμωρία που επεβλήθη από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον μη διεξαχθέντα αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι πρωτάκουστη παγκοσμίως και εξοντωτική. Η ΠΑΕ θα προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα της Τακτικής Δικαιοσύνης προκειμένου να ανατρέψει την εξόχως παράνομη απόφαση. Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της είναι καταδικαστέα και ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί σε ενέργειες για την καταστολή της. Ομως, η βία είναι το βασικό παράγωγο της διαφθοράς που καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια. Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός πίστεψε τις περυσινές εξαγγελίες του κ. Κοντονή για ισονομία και αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολύπαθου χώρου. Αποδεικνύεται όμως, ότι ο κ. Υφυπουργός κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την εξυγίανση, ενισχύοντας με τις πράξεις του το διεφθαρμένο σύστημα. Αποτέλεσμα είναι, για ακόμα μία φορά, να τιμωρείται μόνο ο Παναθηναϊκός και ουσιαστικά την ίδια στιγμή να καλύπτεται από την Πολιτεία το ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Δεν πρόκειται όμως να υποκύψουμε. Στο τέλος, το δίκαιο θα νικήσει και η ισονομία θα επιβληθεί. Σημειώνουμε ότι οι προσπάθειες αλλαγής της επικαιρότητας με δηλώσεις δήθεν κατά της ΕΠΟ και παραγόντων της διαιτησίας είναι κουραστικές και παραπλανητικές, ενώ στην πραγματικότητα όπως αποδεικνύεται το σύστημα έγινε συνομιλητής, ενισχύθηκε και παραμένει απρόσβλητο».

Ο Παναθηναϊκός για τα ίδια γεγονότα έχει ήδη τιμωρηθεί από τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου (εκκρεμεί συζήτηση ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου) με μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα, πρόστιμο 190.000 ευρώ, αφαίρεση τριών βαθμών και τέσσερις αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή