Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. με Ventus Εnsemble

Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. με Ventus Εnsemble

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται δυναμικά με το Ventus Εnsemble, ένα σχήμα ιδιαίτερα δραστήριο, με πλούσιο ρεπερτόριο και έντονη παρουσία στα μουσικά πράγματα της χώρας, το οποίο αποτελείται από μουσικούς που ξεκίνησαν να παίζουν από παιδιά μαζί στον τόπο της καταγωγής τους, την Κέρκυρα, και σήμερα είναι μέλη των σημαντικότερων ορχηστρών της Ελλάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για πνευστά των Ορφ, Γιάνατσεκ, Πουλένκ και Χίντεμιτ.

Το Μικρό Κοντσέρτο του Καρλ Ορφ αποτελεί μία σύνθεση με Αναγεννησιακές επιρροές, έχοντας ως βάση κομμάτια για λαούτο της εποχής αυτής. Αποτελεί το αποτέλεσμα της μακρόχρονης μελέτης του συνθέτη για τις τεχνικές και ηχητικές δυνατότητες του συγκεκριμένου οργάνου, που πάντα τον γοήτευε.

Η Νεότητα είναι ένα σεξτέτο πνευστών που ο Λέος Γιάνατσεκ έγραψε νοσταλγώντας τα φοιτητικά του χρόνια στη Βασιλική Ακαδημία του Μπρνο. Έτσι κινείται από την ευθυμία και την ανεμελιά ως τη μελαγχολική ονειροπόληση.

Η Σονάτα για κόρνο, τρομπέτα και τρομπόνι του Φρανσίς Πουλένκ συνδυάζει απολαυστικά τον ώριμο λυρισμό με την παράτολμη πληθωρικότητα του συνθέτη, σε αυτό τον ιδιαίτερο συνδυασμό χάλκινων πνευστών.

Ο Πάουλ Χίντεμιτ ξεκίνησε να συνθέτει το Σεπτέτο για πνευστά στη Σικελία σε ένα ολιγοήμερο διάλειμμα της επιτυχημένης δεύτερης ευρωπαϊκής περιοδείας του. Βρισκόμενος, σύμφωνα με τα λόγια του μέσα «στον πιο όμορφο κήπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, με τη θάλασσα στα πόδια σου και με φόντο τη χιονισμένη Αίτνα…», δημιούργησε ένα πραγματικό μουσικό διαμάντι, το οποίο ανακηρύχθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η καλύτερη μουσική δωματίου που ακούστηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ώρα 12:00

Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. 'Σόλων Μιχαηλίδης', Λεωφ.Νίκης 73

Ventus ensemble

Όθωνας Γκόγκας – φλάουτο

Κώστας Γιοβάνης – όμποε

Σπύρος Τζέκος – κλαρινέτο

Δημήτρης Ντακοβάνος – φαγκότο

Κώστας Τζέκος – μπάσο κλαρινέτο

Γιάννης Γούναρης – κόρνο

Δημήτρης Γκόγκας – τρομπέτα

Σπύρος Βέργης – τρομπόνι

Δημήτρης Μαρίνος – τσέμπαλο

Μάριος Μουζακίτης – κρουστά

Νίκος Μεταλληνός – κρουστά

Πρόγραμμα:

Carl Orff: Μικρό κοντσέρτο

Leoš Janáček – Νεότητα, σουίτα για πνευστά

Francic Poulenc– Σονάτα για κόρνο, τρομπέτα και τρομπόνι

Paul Hindemith: Septet για πνευστά

Εισιτήρια: 8 €

Προπώληση στο εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην πλατεία Αριστοτέλους

τηλ. 2310 236990 και στο www.tsso.gr

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-15:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-21:00 (στις ημέρες των παραστάσεων το ταμείο λειτουργεί στο χώρο της συναυλίας 2 ώρες πριν την έναρξη)

Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-19:00 την εκπομπή ‘Η Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία’ με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή