ΣτΕ: Μόνο αν χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος

ΣτΕ: Μόνο αν χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν μπορεί να κατεδαφιστεί πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της διπλής ανάπλασης στον Βοτανικό.

Αυτό αποφάσισε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι αρμόδιο και για θέματα περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το ανώτατο δικαστήριο, με την 205 απόφαση του, δεν έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική και μη νόμιμη η στρατηγική μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό.

Ειδικότερα, ο Παναθηναϊκός έβαλε κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό επικαλούμενος τις αλλαγές που έχουν γίνει διαδοχικά στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διπλή ανάπλαση αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2011.

Με αυτά τα δεδομένα, υποστήριζε ο Παναθηναϊκός, ότι έχει δημιουργηθεί παρερμηνεία σχετικά με τον χρόνο κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του νέου γηπέδου, όποτε ήθελε να είναι έτοιμο, στον Βοτανικό.

Στην προσφυγή του ακόμα ο Παναθηναϊκός υποστήριζε ότι από την ισχύουσα νομοθεσία προκύπτει, ότι προηγείται η ολοκλήρωση της κατεδάφισης του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μετά εκδίδεται η άδεια λειτουργίας των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βοτανικό, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η τροπολογία επί του θέματος που περιελήφθη στο νόμο 4117 του 2013 και αντικατέστησε προηγούμενη διάταξη νόμου ( του 3983 του 2011) «προβλέπει σαφώς ότι κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου δεν συντελείται πριν την ολοκλήρωση των εργασιών οικοδόμησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή της ανάπλασης 2 στον Βοτανικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή