Προετοιμάζεται για «σκληρό ροκ» η Νέα Δημοκρατία

Προετοιμάζεται για «σκληρό ροκ» η Νέα Δημοκρατία

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω σφοδρής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, που εκτείνεται από την οικονομία και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη μέχρι τις προσλήψεις μετακλητών και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και εντεινόμενων κοινωνικών αντιδράσεων με επίκεντρο το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει τον πρώτο, προπαρασκευαστικό, κύκλο πρωτοβουλιών του, ανακοινώνει τη νέα ομάδα κρούσης του κόμματος (συντονιστές, τομεάρχες) και προετοιμάζεται για μια, όπως όλα δείχνουν, δυναμική σε εξελίξεις και ένταση πολιτική περίοδο. Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι μόνη διαφυγή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχουν συνηθίσει να βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής, είναι η κλιμάκωση της έντασης, ενώ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε απονενοημένες κινήσεις βυθίζοντας, έτι περαιτέρω, τη χώρα στο τέλμα.

Ηδη, πάντως, τα όποια ψήγματα συνεννόησης μπορεί να υπήρξαν μετά την προχθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό χάθηκαν κάτω από τον ορυμαγδό των αιχμηρών εκατέρωθεν ανακοινώσεων για τους μετακλητούς και το ΕΣΡ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη σήμερα με τον κ. Στ. Θεοδωράκη και αύριο με την κ. Φώφη Γεννηματά, σε μια περίοδο που η μεν Ν.Δ. επιδιώκει να οικοδομήσει ερείσματα για ένα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο, η δε Κεντροαριστερά βρίσκεται στο επίκεντρο των μετασεισμών που προκάλεσε η αλλαγή ηγεσίας στην Κεντροδεξιά.

Χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, σε μια –θεσμικού χαρακτήρα– συνάντηση που μοιάζει να διασκεδάζει το βαρύ κλίμα των προηγούμενων μηνών. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ν.Δ. θα τηρήσει στο ακέραιο τον συνταγματικό της ρόλο ως υπεύθυνη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα καταθέτει πάντα ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, σπεύδοντας, παράλληλα, να σπάσει τον «πολιτικό πάγο» αναφερόμενος στα συγχαρητήρια που δέχθηκε από τον κ. Παυλόπουλο για την εκλογή του. Από την πλευρά του, πιστός στις καραμανλικές παραδόσεις, ο κ. Παυλόπουλος μνημόνευσε ότι «η παράταξη, της οποίας πλέον ηγείσθε, είναι εκείνη η οποία άνοιξε τον δρόμο της χώρας μας στην Ευρώπη» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη «θα συμβάλει καθοριστικώς ώστε να εδραιωθεί η θέση της χώρας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, ιδίως υπό τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, όπου δοκιμάζεται η συνοχή και το μέλλον του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Το νέο σχήμα

Ζήτημα ωρών είναι και η ανακοίνωση του νέου σχήματος συντονιστών και τομεαρχών του κόμματος, το οποίο θα πρέπει τύποις να εγκριθεί και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε το κόμμα να αποκτήσει στιβαρή αντιπολιτευτική εικόνα άμεσα και είναι ενδεικτικό ότι για σήμερα το πρωί προγραμματίζεται ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της «γαλάζιας» αντιπρότασης για το ασφαλιστικό.

Ρόλος συντονιστή αναμένεται –εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής– να ανατεθεί στους Χρ. Σταϊκούρα (Οικονομίας), Oλγα Κεφαλογιάννη (της προτάθηκε αρχικώς το Εξωτερικών, εν τέλει ο κ. Μητσοτάκης της ζήτησε να αναλάβει το κρίσιμο πόστο του Ανάπτυξης), Ντόρα Μπακογιάννη (Εξωτερικών – Αμυνας), Μάκη Βορίδη (Εσωτερικών – Δικαιοσύνης), Νίκο Παναγιωτόπουλο (Κοινωνικών Υποθέσεων) και Θεόδ. Φορτσάκη (Μορφωτικών Υποθέσεων). Καθώς στις θέσεις τομεαρχών αναμένεται να αξιοποιηθούν ηλικιακά νεότερα στελέχη (Κ. Αχ. Καραμανλής, Β. Κικίλιας, Χρ. Δήμας κ.ά.) αλλά όχι μόνον (ενδεικτικά οι Κ. Τζαβάρας και Χαρ. Αθανασίου), κρίσιμη θεωρείται και η μορφή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου που θα συγκροτήσει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς σε αυτό αναμένεται να μετέχουν οι δύο αντιπρόεδροι, ο γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και πιθανώς το σύνολο των συντονιστών του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή