Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού

Ηχηρό μήνυμα κατά του νέου ασφαλιστικού

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό, υπό ασφυκτική πίεση, βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού. Αγρότες, επιστήμονες, εργαζόμενοι στους Δήμους αλλά και ναυτικοί βρίσκονται σε απεργία,διαμηνύοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν θα περάσει».

Ευφάνταστα συνθήματα, όπως το «ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», παλμός, αλλά και μεγάλη συμμετοχή -μεγαλύτερη από εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας- η οποία έφτασε τα 12.000 άτομα, χαρακτήρισαν τη χθεσινή πορεία ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, γιατρών, φαρμακοποιών, μηχανικών, συμβολαιογράφων και φοροτεχνικών που αντιτίθενται στο προωθούμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κρατώντας τις γραβάτες τους στα χέρια -εν συνεχεία τις κρέμασαν σε ένα δέντρο έξω από τη Βουλή- οι δικηγόροι και λοιποί επιστήμονες, φώναζαν συνθήματα όπως «όλοι στον δρόμο να αλλάξουμε τον νόμο», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» κ.ά.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, οι δικηγόροι αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές και στάθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια έκαψαν το ΦΕΚ διορισμών και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, ενώ αφού κρέμασαν τις γραβάτες τους σε ένα δέντρο, τραγούδησαν τον Εθνικό Υμνο.

Μετά την επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο έκανε λόγο «για απροσχημάτιστη δημοσιονομική πολιτική που παρεμβαίνει σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εν τω μεταξύ, με 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Δευτέρα και πορεία διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί. Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε αποχή στις 28 και 29 Ιανουαρίου των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, όπως συμμετοχή σε Επιτροπές, έκδοση πιστοποιητικών και γνωματεύσεων -πλην των περιπτώσεων που πρέπει να εξυπηρετηθούν άτομα με αναπηρία-, προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και συμμετοχή στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου. Χθες, εκατοντάδες γιατροί και εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις -πέραν και των αποφάσεων που έχουν ήδη λάβει- ανάλογα με την έκβαση της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό, την ερχόμενη Τρίτη.

Στο χθεσινό συλλαλητήριο συμμετείχε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που διοργανώνει για σήμερα ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του με στόχο τη διεύρυνση του μετώπου της αντίδρασης και σε άλλους κλάδους όπως οι δημοσιογράφοι, οι βενζινοπώλες κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή