Ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιθυμούν Τσίπρας – Ντράγκι

Ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιθυμούν Τσίπρας – Ντράγκι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά αισιόδοξος ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει με επιτυχία εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, από το Νταβός της Ελβετίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση να μπορεί να κλείσει με επιτυχία», δήλωσε ο Ντράγκι, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή». Το παραπάνω άλλωστε ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, ενώ οι απόψεις τους ταυτίστηκαν και στο προσφυγικό θέμα.

Η ΕΚΤ φέρεται να δείχνει θετική στο ενδεχόμενο να γίνονται δεκτές ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα όταν θα είναι πιο καθαρή η εικόνα ή όταν η αξιολόγηση θα φτάνει πια στο τέλος της.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από το Νταβός, ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, σημειώνοντας ότι το θέμα των προσφύγων αποτελεί πρόβλημα αλλά και ευκαιρία. Ο Μάριο Ντράγκι επεσήμανε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα ωθήσουν τις χώρες της Ευρώπης σε περισσότερες δαπάνες προκειμένου να δημιουργηθούν από τις δημόσιες επενδύσεις χώροι φιλοξενείας.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ντράγκι, ο Αλέξης Τσίπρας είχε 10λεπτη συνομιλία με την κα. Αριάνα Χάφινγκτον, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή