Συλλαλητήριο στις 28/1 στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν οι αγρότες – συνάντηση με Τσίπρα προανήγγειλε το Μαξίμου

Συλλαλητήριο στις 28/1 στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν οι αγρότες – συνάντηση με Τσίπρα προανήγγειλε το Μαξίμου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, που είναι προγραμματισμένη η έναρξη της έκθεσης Agrotica 2016, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών το Σάββατο.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών συμφώνησαν ακόμα να υιοθετήσουν κοινά διεκδικητικά αιτήματα που θα αφορούν το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής και το φορολογικό.

Αυτό ανακοίνωσε με τη λήξη της σύσκεψης των εκπροσώπων των 30 μπλόκων που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών, Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση που τους ζητήθηκε από το Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Από τις 12 το μεσημέρι τα Τέμπη παρέμειναν κλειστά, όπως είχε ανακοινωθεί από χθες από την Αστυνομία, η οποία έχει υποδείξει εναλλακτικές διαδρομές για την κίνηση των οχημάτων.

Παράλληλα, αποφάσισαν την Κυριακή και τη Δευτέρα να εντείνουν τους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.

Oι αγρότες της Πελοποννήσου, μετέφεραν το μπλόκο από την παλαιά Σωληνουργία στα διόδια Ισθμού, τα οποία κράτησαν κλειστά για τρεις περίπου ώρες, ενώ έκλεισαν για μία ώρα και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, δημιουργώντας πολύ μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Ορισμένα μπλόκα αναμένεται προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων όπου έχουν κατασκηνώσει, ενώ υπάρχουν και άλλοι που αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής.

Μαξίμου: Ετοιμος για συνάντηση με τους αγρότες ο πρωθυπουργός

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή