ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μουστοκούλουρο και φιστίκια

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά, Συνταγές, Γιαούρτι, Ξηροί καρποί, Επιδόρπια

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄

Υλικά για 10 - 12 μερίδες:

  • 900 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • το ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι  
  • ο χυμός από 1/2 μέτριο λεμόνι
  • 250 γρ. μουστοκούλουρα, κατά προτίμηση σκληρά και τραγανά (αλεσμένα στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε σκόνη)
  • 120 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, ανάλατη (αλεσμένα στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε σκόνη)

Για την αρωματισμένη ζάχαρη:

  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 20 φύλλα δυόσμου
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία:

Αρωματισμένη ζάχαρη: Σε ένα γουδί ρίχνουμε τη ζάχαρη, το δυόσμο και το χυμό λεμονιού και τα κοπανίζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πολτός.

Επιδόρπιο γιαουρτιού: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς, με μια σπάτουλα, το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μέχρι να αναμειχθούν.

Σε ένα βαθύ και πλατύ μπολ σερβιρίσματος ή σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ ρίχνουμε τα μουστοκούλουρα, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυθμένα. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Με ένα μικρό κουτάλι σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία τον πολτό αρωματισμένης ζάχαρης και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα φιστίκια Αιγίνης.

Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ